FÜLES

Igazi 7 évesnek való program: Lövöldözni vitték György herceget...

A brit királyi családban nagy hagyománya van a vadászatnak, és a jelek szerint egy jó ideig még nem szakad meg ez a tradíció.
  • Szerző: The_M

Sokszor éri kritika a brit uralkodóház tagjait, hogy miként lehetnek állatvédők, ha évente többször is vadászni járnak. De ők mindig arra hivatkoznak, hogy ez a királyi tradíció része, és a hagyományok előtt tisztelegni kell.

A múlt hétvégén is áldoztak a hagyományok oltárán, Vilmos és Katalin többedmagukkal fajdokra lövöldöztek a skót királyi birtok, a Balmoral melletti mezőn. A cambridge-i hercegi pár mellett ott baktatott a vadászaton a legnagyobb gyerekük, György herceg is. Neki még nem adtak puskát, mert 7 évesen túl kicsi hozzá, de azt szeretné Vilmos, ha már ilyen korán megszeretné a vadászatot, és később ő is előszeretettel puffantana le állatokat.

Fotó: Northfoto

Az angolok közül persze sokan kaptak az alkalmon, és rátámadtak Katalinékra, mert szerintük káros, ha egy gyereket ölni tanítanak. Sőt kivételesen az is elhagyta egyesek száját, hogy Harry ebben a tekintetben sokkal jobb a bátyjánál. Sussex hercege ugyanis felhagyott a vadászattal, amikor kapcsolatuk első telén Meghan megkérte erre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?