FÜLES

Hiába a durva támadások, Kárász Róbert kiáll az eltűnt gyermekekért!

Az Ezer Lámpás Éjszakája és a tejesdoboz-akció főszervezője továbbra is keresi az eltûnt fiatalokat.
  • Szerző: Ripost

Megtévesztő kampánynak nevezte egy hetilap a Kárász Róbert által életre hívott tejesdoboz-akciót, aminek segítségével 2011 óta több mint harminc eltűnt gyermeket sikerült megtalálni.

A lap szerint Kárász Róbert tehet arról, hogy a tejesdobozokra olyan fiatalok fotója is rákerült, akik azóta szerencsésen megkerültek. Ennek oka, hogy a keresésekhez alapul szolgáló adatbázist a rendőrség elfelejtette frissíteni.

Ezért illette egy újságíró durva jelzővel a jó szándékú kezdeményezést, amire számos eltűnt gyermek szülei végső kapaszkodóként gondolnak. Kárász Róbert értük, és a többi eltűnt fiatal szüleiért áll ki.

„Azokért a szülőkért indítottam el ezt a programot, akik hosszú évek után a mai napig is hazavárják a gyermeküket.

Mi egyetlen szabályrendszert követtünk, a rendőrség hivatalos nyilvántartását vettük figyelembe.

Mivel a tejesdobozok készítése a gyárban akár két hónap is lehet, előfordulhat, hogy olyan fiatal képe kerül fel a dobozokra, aki azóta előkerült. Ennek viszont inkább örülni kellene, nem pedig támadni a kezdeményezést” – fogalmazott a %%-nak Kárász, aki bízik abban, hogy a jövőben még több termék csomagolásán láthatóak lesznek majd az eltűnt fiatalok fotói.

Megértem azokat a szülőket, akik már csak abban tudnak hinni, hogy ezen termék segítségével megtalálhatják a gyermeküket.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem engedünk a nyomásnak, a tejesdoboz-kampányt a továbbiakban is folytatni fogjuk, nem csak jóhiszeműen, hanem jogszerűen” – jelentette ki elszántan a műsorvezető.

A mai napig keresik Dávidot
A tejesdoboz-akció egyik legemblematikusabb figurája Ackermann Dávid, aki 2009. szeptember 11-én, tizennyolc évesen tűnt el a Margitszigetről. A fiú a barátnőjével és annak baráti társaságával találkozott a szigeten. Az elbeszélések alapján azonban egy idő után lemaradt a többiektől, amit a társaságában levő fiatalok csak a villamoson vettek észre. Dávid telefonját összetört állapotban egy hajléktalan találta meg a szigeten, iratait a helyi körzeti megbízotti iroda előtt levő padon hagyta valaki. Az Ackermann-szülők azóta is hiába várják haza fiukat, akiről immáron közel nyolc éves semmit nem tudnak. A fájdalomba időközben teljesen belebetegedtek, nekik és a többi eltűnt gyermek szüleinek ezért mindennél fontosabb a tudat, hogy gyermekük fényképe országszerte látható egy élelmiszer dobozán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?