FÜLES

Hatalmas ügynökbotrány: Nagy Feró megtudta, Som Lajos jelentett róla!

A Beatrice frontemberének rengeteg kellemetlenséget okoztak a besúgók! Több száz oldalnyi megfigyelési dokumentum készült róla, nagy részét olvasta, ám azzal csak most szembesült: Som Lajos is jelentett róla!

Az átkos rendszerben sokaknak arról kellett dönteniük: engedelmeskednek a felsőbb hatalmaknak, és titkos ügynökök lesznek, vagy vállalják, hogy a „felkérés” megtagadása miatt ellehetetlenítik őket. Som Lajos, a Piramis egykori basszusgitárosa nem ellenkezett: súgott kollégáiról!

"III/III-as ügynök voltam! A lakásomra jöttek a nyomozók, átvittek egy szállodai szobába, ahol közölték: ezentúl minden olyan tevékenységről be kell számolnom, amik károsak és veszélyesek a Magyar Népköztársaságra nézve. Aláírtam a beszervezési papírt. Nem bántam meg. Tulajdonképpen szerintem csak kevesekről mondhattam olyat, amiből káruk származhatott. Én viszont védelem alatt álltam. Nem akartam én senkit sem bántani, és szerintem nem is tettem" – vallotta be lapunknak a 69 éves zenész, aki elárulta, többek között Nagy Feróról is szolgáltatott híreket. Felhívtuk a Beatrice énekesét, tudott-e a történtekről.

A %RIPOST% szerdai lapszámából megtudhatod, hogy reagált a hírre a nemzet csótánya!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?