FÜLES

Fél évszázados titok derült ki Tahi Tóth László múltjából!

A színész temetésén szinte mindenki ott lesz, aki szerette őt, kivéve egy, a nyilvánosság előtt eddig ismeretlen rokon.
  • Szerző: Ripost

A február 22-én elhunyt Tahi Tóth László családja arra kéri elvesztett szerettük tisztelőit, hogy egy szál fehér virággal érkezzenek szerdán a temetőbe.

Mint azt a kiváló művész testvérétől, Tahi-Tóth Gábortól megtudtuk: a búcsúztatón a Vígszínház részéről Lukács Sándor mond majd beszédet.

A ravatalozóból a temető művészparcellájába szállítják Tahi Tóth László kororsóját.

„A Vígszínház intézi a temetést, de minden apró részletről egyeztetnek bátyám feleségével, Szilviával” – mondta a %RIPOST%-nak Tahi-Tóth Gábor. „Õ egyébként igyekszik nagyon tartani magát, most a búcsúztató, a temetés egy kicsit elvonja a figyelmét mély fájdalmáról. Nagyon nehéz neki, hatalmas szerelem volt az övék.”

De természetesen gyászolják a Kossuth-díjas művészt még élő testvérei is. Mindenki úgy tudta, hogy Tahi Tóth Lászlónak hat testvére volt, de most kiderült, hogy volt egy nyolcadik is!

Tahi Tóth László sosem mesélt a féltestvérről, ám a színművész öccse, Tahi-Tóth Gábor a családjáról írt önéletrajzi könyvében számolt be a különös családi gyökerekről.

„2007 karácsonyán Nándi unokaöcsém nagy meglepetéssel állt elő: Chicagóban él egy testvérünk, aki apám 1937-es amerikai barátnőjétől született. Kezdett valami derengeni nekem is, Sári húgom pedig határozottan megerősítette, hogy a Mama sokat mesélt arról, hogy a papának még a megismerkedésük előtt volt egy amerikai szerelme a Képzőművészeti Főiskolán. Kapcsolatuk során szerelme terhes lett, de a diploma után a lány visszautazott Amerikába, és megbeszélték, hogy apám majd utánamegy" – derült ki a családi titok.

Hogy mi lett a kisbaba sorsa, hogyan találta meg őt a család és részt vesz-e az eltűnt rokon az öccse temetésén, kiderül a keddi %% napilapból!

És ezeket olvastad már?