Létrehozva: 2021.05.06.

Teljesen összeomlott a fogdában Fekete Dávid

Hétfőn reggel bilincsben vitték el a győri otthonából az énekest, akit több mint 100 millió forintos csalás miatt jelentettek fel pórul járt autó­tulajdonosok.

Fekete Dávid maga vallotta be március elején, hogy „súlyos százmilliókkal” tartozik egy rakás autótulajdonosnak. A volt megasztáros énekes azzal magyarázta a helyzetet, hogy rossz üzleti döntéseket hozott, amiket persze megbánt, de szerinte – erről tavasszal a TV2 Mokkában beszélt – nincs nagy gond, rendbe lehet tenni ezeket az ügyeket.

Az optimizmusát nem osztotta az a több tucat ember, akik Dávidtól vásároltak gépjárműveket, vagy neki adták el a sajátjukat, ezért a károsultak előbb rendőrségi feljelentést tettek, majd a hazai sajtót is körbejárták interjúkat adva csak, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az arcátlan bűncselekmény-sorozatra. Dávid még ezek után sem érezte, hogy bajban lenne, hiszen egy áprilisban kiszivárgott hangfelvételen azt mondta: „A legnagyobb hülye az, aki feljelent, mert abból nem lesz pénze.”

Fotó: FEM3

A magabiztosságának május negyedike, hétfő vetett véget, amikor kora reggel rendőrök kopogtattak az édesanyja laká­sának ajtaján. A Bors információi szerint az egyenruhások házkutatási paranccsal a kezükben érkeztek, Fekete Dávidot megbilincselték és rendőrautóba ültették, a lakást pedig fenekestül felforgatták, minden szekrénybe és fiókba benéztek. Fekete édesanyja keservesen sírt, amíg a lakásban kutattak, illetve akkor, amikor a fiát 72 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

A napilap úgy tudja, hogy az énekes nagyon rosszul viseli a bezártságot, az informátoraink szerint egyetlen éjszaka alatt megtört a cellában, az elmúlt órákban a poklok poklát élte át.

„Dávid szentül hitte, hogy ezt is megúszhatja” – mondta a Borsnak egy, a neve elhallgatását kérő közeli barát. „Biztos vagyok benne, hogy nem számított rá, hogy hétfőn elviszik a rendőrök. Mégis megtörtént. Az édesanyja szegényke, keservesen sírt, amikor elvitték.”

A felesége pedig nem is tudta, hogy mi történt, csak egy nappal később. A barát elmesélése szerint senki sem szólt Dávid gyermekei édesanyjának. „Regina csak másnap tudta meg, hogy Dávid hűvösre került. Keresni kezdte, mert elérhetetlen volt mobilon, pedig már el kellett volna utalnia a gyerektartást...”

Fekete Dávid őrizetbevételével kapcsolatban megkeresték a Győri járásbíróságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy csütörtökön dől el, hogy a 72 órás előzetes letartóztatás lejártával az énekest letartóztatják, vagy szabadlábon védekezhet. Az biztos, hogy Dávid bilincsben érkezik majd a bírósági tárgyalására, ami vagy lekerül róla még a helyszínen, vagy hosszú időre állandó tartozéka lesz az éle­tének.

Keresték az ügyben Fekete Dávid feleségét, Reginát is, de nem reagált az üzenetekre, ahogy az énekes édesanyja sem.

Több bűncselekménnyel gyanúsítják „Közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják a férfit. Ezek többnyire minősített csalásnak és sikkasztásnak felelnek meg. Az autókereskedő egyebek mellett azért is vádolják közokirat-hamisítással, mert olyan személynek adta el a cégét, akiről tudhatta, hogy halálos beteg” – nyilatkozta dr. Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője, aki a lapnak azt is megerősítette, hogy a házkutatást az érintett férfi tartózkodási helyén hajtot­ták végre, de állítólag terhelő bizonyítékot nem találtak a nyomozók. Szorongás lesz úrrá a fogvatartottakon Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nem meglepő, ha a fogvatartott összeomlik már az első este után. „Alapvetően a börtön közege pszichés teher még annak is, aki szokva van hozzá. Egy olyan fogvatartott számára azonban, aki először van bent, sokszoros a teher. Gyakori, hogy depressziós tüneteket produkálnak, és folyamatosan szoronganak. A börtönben a fogvatartottat megfosztják a jogaitól és az identitásától is, ez pedig nagy teher.”

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin