FÜLES

Ezt üzeni Kulkának az agyi infarktuson átesett Bódi Margó!

Az énekesnő és a színész sorstársak. Mindkettejüket ugyanaz a súlyos betegség döntötte le a lábáról! Margó pár jó tanáccsal szolgál Kulkának a mihamarabbi gyógyuláshoz!
  • Szerző: T.B.

A Fekete Szemek énekesnője két évvel ezelőtt kapott agyi infarktust. Szerencsére mára felépült a villámcsapásszerűen érkező betegségből, de nagyon sokáig szenvedett a kínzó tünetektől. Neki is sérült a beszédközpontja a stroke-tól, akárcsak Kulka Jánosnak.

"A vérrög súlyosan roncsolta az agyam egyes részeit. Konkrétan újra meg kellett tanulnom beszélni! Akadoztak a szavaim, rengeteget kellett gondolkodnom, hogy fejezzem ki magam. Ezen csak úgy tudtam javítani, hogy erőltettem a beszédet, olvastam, állandóan gyakoroltam. Nagyon lassú volt a javulás" - kezdte a %RIPOST%-nak Bódi Margó, aki hálát ad azért, hogy normális életet élhet, de gyökeresen változtatnia kellett életmódján. Szerinte minden agyi infarktuson átesett betegnek így kéne cselekednie, köztük Kulka Jánosnak is.

"Ez egy nagyon alattomos betegség. Sokan meg sem gyógyulnak! Nekem szerencsém volt, és azóta igyekszem a lehető legegészségesebben élni."

Sokat sportolok, több zöldséget és gyümölcsöt eszem, a zsírt száműztem az étrendemből, és bizony oda kell figyelnem a gyógyszerek megfelelő szedésére.

"Egyetlen tünet nem múlt csak el: a fülzúgás. Ezzel már megtanultam együtt élni, ám olykor még ma is zavaró. Félévente egy héten keresztül infúziót kapok, ami megelőzi a további esetleges agyi infarktusokat" - tette hozzá az énekesnő, aki jobbulást kívánt az otthonában lábadozó Kossuth-díjas művésznek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?