FÜLES

Ez vár hasi műtétje után Dundikára!

A csinos édesanyára hosszú gyógyulási folyamat vár a császármetszés után. A Ripost megtudta, mennyire lesz nehéz az elkövetkezendő időszak.
  • Szerző: T.B.

Hétfőn reggel császármetszéssel hozta világra második gyermekét Dundika. Majkáék kisfia egészséges, de bővebb információt még nem adott a sztárpár a piciről, aki az Olivér nevet kapta.

A rapper kedvese kedden még biztosan az intenzív osztályon fekszik, hiszen a műtét minden kismama szervezetét megviseli. A %%-nak elmondta az orvos, min megy keresztül a császármetszés után az édesanya.

"A császármetszés a baba-mama védelmére szolgál. Az újszülött számára sokkal kíméletesebb, mint a természetes szülés. A legtöbbször gerincvelő-érzéstelenítéssel csillapítják az édesanya fájdalmát."

Mint minden hasi műtét, ez is nagyon igénybe veszi a szervezetet. 6 hét a gyógyulási idő, de a gyógytorna segít a mihamarabbi felépülésben. A műtét utáni első 3 nap a kritikus. Ilyenkor előfordulhat erősebb vérzés, mert a baba kiemelésekor sérülhetnek a környező szervek, erek. Valamint lényeges, hogy a kismama mielőbb elkezdjen sétálni, mozogni az operáció után, hogy megelőzze az embolizációt

- mondta dr. Bense Tamás, orvos. A felépülésre ugyanakkor hatással lehet az is, hogy Hajni elég nehezen viselte a terhességet, és sokat szenvedett az elmúlt kilenc hónapban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?