FÜLES

Ez a fiatal nő felelős azért, hogy Alec Baldwin megölte az operatőrt

Többen is hibáztak azon a filmforgatáson, ahol Alec Baldwin megölte az operatőrt, de a legnagyobb felelősség az alkalmatlan fegyverszakértőé.
  • Szerző: The_M

Bár a rendőrségi nyomozás még javában zajlik, az eddig napvilágot látott információk alapján elég egyértelmű, hogy a fegyverszakértő felelőtlensége miatt halt meg egy operatőr a Rust című film forgatásán. A mindössze 24 éves Hannah Gutierrez-Reed felelt a westernben használt fegyverekért, de a munkáját már a tragédia előtt is több kritika érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A forgatás helyszíne bűnügyi helyszín lett

A forgatás helyszíne bűnügyi helyszín lett (Fotó: Northfoto)

A stábtagok közül sokan féltették a biztonságukat, mert Hannah rendszeresen lóbálta a pisztolyokat munka közben, illetve a kellékként használt fegyverekkel lőttek célba két felvétel között. Valószínűleg így történt az is, hogy éles töltények voltak abban a pisztolyban, amivel Alec Baldwin agyonlőtte Halyna Hutchins-t és megsebesítette a rendezőt. A pisztoly ugyanis arra az állványra volt téve, ahol a töltetlen példányokat tárolták, vagyis nemhogy éles, de még vaktöltény sem lehetett volna a tárban.

Baldwin összeomlott a tragédiától

Baldwin összeomlott a tragédiától (Fotó: Northfoto)

Gutierrez-Reednek ez volt a második filmforgatása, és az előző közben is akadtak vele gondok. A The Old Way című Nicolas Cage western munkálatai közben töltött fegyvert nyomott egy 11 éves gyerek kezébe, és ott is úgy töltötte meg a pisztolyokat, hogy közben ráfogta valamelyik stábtagra.

Hannah Gutierrez-Reed alkalmatlan volt fegyverszakértőnek

Hannah Gutierrez-Reed alkalmatlan volt fegyverszakértőnek (Fotó: Twitter)

Egy korábbi interjúban pedig ő maga mondta azt, hogy még tapasztalatlan fegyverszakértő, és nagy falat neki egy filmforgatás, de örül neki, hogy így is lehetőséget kapott.

A tragédia elsődleges felelőse tehát Gutierrez-Reed lesz feltehetően, de Baldwin is hibázott. Ő is megszegte azt az aranyszabályt, hogy a ravaszt nem húzzuk meg úgy, hogy egy másik emberre irányítjuk a fegyver csövét, még akkor sem, ha töltetlennek hisszük. Emellett nem kérte a fegyver ellenőrzését a jelenet előtt, elhitte, hogy nincs éles lőszer benne. Valamint felelős producerként az ő áldása is kellett ahhoz, hogy Reed az alkalmatlansága ellenére is megkapja az állást. A gyártásért felelő stábtagként pedig akkor is vizsgálnák a felelősségét, ha nem az ő kezében sült volna el a halálos fegyver.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A 30 perces sajtos rúd receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?