FÜLES

Elképesztő fordulat: Diana volt az első, aki félrelépett, nem Károly

Elege lett az egykori palotai testőrnek abból, hogy mindenki Károly herceget szidja, ezért előállt a walesi hercegi pár válásának igaz történetével.
  • Szerző: The_M

A bulvártörténelem nagykönyvébe úgy került bejegyzésre a walesi hercegi pár válása, hogy Károly örök szerelmével, Camillával csalta feleségét, amiből elege lett Dianának, így előbb ő is félrelépett, majd elindította a válást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután a mai napig Diana számít a világ legnépszerűbb nőjének, Károly rengeteg bírálatot kapott és kap a válásuk miatt. Pedig a valóságban nem is ő a fő felelőse annak, hogy a brit királyi család legnagyobb tündérmeséje csúnya véget ért.

Diana és Barry Mannakee szoros kapolcsatot ápoltak

Diana és Barry Mannakee szoros kapcsolatot ápoltak (Fotó: Getty Images)

Legalábbis ezt állítja az egykori testőrük. Allan Peters nagyjából tíz éven át dolgozott a walesi hercegi párnak a nyolcvanas évek közepétől. A palotai testőr most a CNN kamerái előtt mesélte el, hogy 1985-ben feltűnt neki, hogy Diana viselkedése megváltozott, ha a másik testőr, Barry Mannakee is velük volt. A védelmi szolgálat egyik vezetőjeként kötelessége volt felderíteni a dolgot, ezért szó szerint kihallgatta a hercegnőt, aki 20 perc tagadás után beismerte, hogy gyengéd szálak fűzik Mannakee-hez.

Peters ezt később Károly tudomására juttatta, ugyanis komoly biztonsági kockázatot látott abban, ha a walesi hercegnének viszonya van. A trónörökös érthetően ledöbbent a hírtől, de állítólag nem szembesítette feleségét, inkább úgy érezte, hogy régi szerelménél, Camillánál kell vigaszt keresnie.

Ezt a történetvonalat támasztja alá Jonathan Dimbleby Károly életrajza, amit a palota is jóváhagyott 1994-ben. Ebben az áll, hogy Károly és Camilla 1986-ban lettek ismét jó barátok, miután több éven át nem is találkoztak. Vagyis a közhiedelemmel ellentétben, a herceg nem csalta Dianát Camillával már a házasságuk kezdetétől.

Az egykori testőr, Peters azt is elmesélte, hogy Diana és a Mannakee egy horgásztúrán melegedtek össze, és miután egyre többen megneszelték a kapcsolatukat, a férfit 1986-ban áthelyezték a diplomatákat védelmező egységbe. Majd egy évvel később egy rejtélyes balesetben halálra gázolták, amiről Diana szentül állította, hogy likvidálás volt, nem balszerencsés véletlen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?