FÜLES

Elképesztő dologba fogott a műsorvezető a karanténban: „Nem volt sok pénzünk, ügyeskednünk kellett”

A TV2 Tények műsorvezetője már gyerekként megtanulta, hogyan varrjon. Tudása pedig a mai napig hasznosnak bizonyul.
  • Szerző:

Andor Éva családjának női tagjai mindannyian értenek a ruhakészítéshez.

A Tények műsorvezetőjének nagymamája hivatásos varrónő volt, még édesanyja ügyesen hímzett, horgolt. Így nem is csoda, hogy Éva már kisgyermekként elsajátította anyukájától a varrás mesterségét.

Andor Éva a tények műsorvezetője
Fotó: TV2

„Női vonalon nálunk családi hagyomány és örökség a varrás! Szívesen variálom az anyagokat, szabásmintákat” – mondta a Hot! Magazinnak a műsorvezető, akinek szűkös anyagi helyzetük miatt nem volt egyszerű a gyerekkora. Nem is tudtak mindig új ruhát vásárolni maguknak, így egyszerűen inkább elkészítették, amire szükségük volt.

„Annak idején csak az tudott szép ruhát venni, aki gazdag volt. Nekünk édesanyámmal nem volt sok pénzünk; ügyeskednünk kellett. Örülök, hogy ma már hobbiként űzhetem a varrást, és közben felidézem a gyerekkoromat, amikor anyukámnak segítettem. Még csíkos fürdőruhát is varrt nekem, amit ma nem érné meg elkészíteni” – mosolygott Éva, majd azt is elárulta, hogy nemrég ismét felfedezte magában a varrás örömeit és már két nyári ruhát is elkészített magának.

„Most a karantén alatt nem volt színház, utazás, ami nekem kikapcsolódás, és akkor jöttem rá, hogy most van időm alkotni. Többek között megtanultam rejtett cipzárat varrni! Ez remekül kiegészíti a két másik hobbimat, az olvasást és a filmnézést. (...) Tervezek egy virágos kötényruhát is. Mosolygok azon, hogy harmadáron hozok ki egy-egy darabot, mint az üzletben!” – mondta lelkesen Andor Éva.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?