FÜLES

Életveszélyesen megfenyegették Oszter Sándort

Újabb felhők gyülekeznek a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színmûvész feje fölött.
  • Szerző: BDF

Háborúban áll Oszter Sándor a diósjenőiekkel. A viszony egy évvel ezelőtt fordult rosszra, amikor a helybeliek tudomására jutott, hogy a színész gigantikus építkezésbe kezd.

A probléma csak az, hogy Oszter egy olyan mesterséges tavat alakítana ki a telkén, amelynek vízellátását a falun átfolyó Jenő-patak biztosítja, és ugyanez a patak táplálja a Börzsönyben lévő 27 hektáros tavat is, amely a helyi horgászegyesület kezelésében áll.

A vita olyannyira elmérgesedett, hogy a Lokál információi szerint a színész feljelentést tett, miután két férfi egy szóváltás után megfenyegette.

"Nem én vagyok az egyetlen, aki a helybéliek közül összeszólalkozott a művész úrral. Volt, akit meggyanúsított, hogy lopja a fáját, csak azért, mert nem támogattuk, sőt minden fórumon megtámadtuk az építési engedélyét.

Oszter Sándor egyszerűen nem tartja be az együttélés szabályait

– nyilatkozta a lapnak a művész szomszédja, László, aki bár személyesen is akart beszélni a diósjenői kastély urával, de nem járt szerencsével. Azt mondja, ha Oszter egyszer venné a fáradságot és a bátorságot, és leülne beszélgetni velük, talán megnyugodnának a kedélyek. Így viszont marad a közutálat.

Én a település vezetésén kívül nem nagyon ismerek olyan embert, akivel Oszter úr szóba állna, egyszerűen átnéz rajtunk.

"Sok horgásznak a horgásztó jelenti a megélhetést, ha az tönkremegy, a halak kipusztulnak, családok kerülnek veszélybe."

A diósjenői lakosok bíznak az igazságszolgáltatásban és abban is, hogy feljelentéseiket, fellebbezéseiket komolyan veszik majd a hatóságok, és sikerül megállítani az Oszter Sándor birtokán folyó beruházás folytatását.

A témával kapcsolatban a Lokál megkereste Oszter Sándort is, de lapzártáig nem sikerült beszélniük vele.