FÜLES

Egyesülhet a család? Rátaláltak testvéreikre Terry Black gyermekei

Két tragédia kellett ahhoz, hogy a testvérek egymásra találjanak.
  • Szerző: Ripost

Sosem gondolták volna Terry Black gyermekei, Dani és Fanny, hogy két nagy tragédia kell ahhoz, hogy „új családra” találjanak.

A tinik négy hónapja veszítették el nevelőapjukat, majd néhány hete sosem látott édesanyjukat, a gyermekkereskedelem miatt elítélt Vajna Évát, ám ez kellett ahhoz, hogy a testvéreikre rátaláljanak. Többen ugyanis az elmúlt napokban megkeresték a gyerekeket, így reményeik szerint februárban találkozhatnak is.

Terry Black nevelt fiát, Danit 18 éve bocsátotta áruba szülőanyja: először 5, majd 3,7 millió forintot kért érte, amiért 1 év 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték. Később két másik fia eladásával is megvádolták Vajna Évát, aki akkor már 22 hónap letöltendő szabadságvesztést kapott.

Éva súlyos beteg volt, a halála előtt össze akarta hozni mind a tíz gyermekét, akik közül egyet sem nevelt fel. Akármit is tett, ő adott életet nekik. Terry tiltotta Daniékat az anyjuktól, de már elég nagyok voltak ahhoz, hogy megismerjék a múltjukkal együtt, ám ezt az esélyt nem kaphatták meg, mert Éva meghalt – mesélte a Blikknek a két gyermek gyámja, Árvai Mónika. – Amit a sors elvett tőlük az egyik kezével, a másikkal visszaadta, ugyanis öt édestestvérükkel így is egymásra találtak.”

Fanny sírt a boldogságtól, amikor a nővére megtalálta. Azóta mindennap beszélnek, és alig várja, hogy személyesen is találkozzanak.

„Évának összesen tíz gyermeke volt, Dani az ötödik, Fanny a hetedik. Egyedül Zolit, a féltestvérüket, Éva másodikként született fiát ismerték, mert két évig velük nevelte Terry, de nem bírt a fiúval, így más nevelőszülőkhöz került” – mesélte Mónika.

Kiderült, Éva egyik ismerőse olvasta a Blikkben, hogy Mónikáék találkozót terveztek az anyával, de elkéstek, ezért megkereste a gyámot és összehozta őt Anitával, aki nem ismerte testvéreit.

„A legidősebb lánytestvér már dolgozik és tanul, megbocsátott az édesanyjának – újságolta Mónika, kiemelve, a lány segítségével találták meg a többi testvért is Daniék. – Erika 19, Vivien 16, Bence 9 éves. Ha minden összejön, februárban találkozhatnak.”

És ezeket olvastad már?