FÜLES

Durva vihar miatt került veszélybe II. Erzsébet királynő otthona

Krízishelyzet alakult ki a balmorali kastélyban és a körülötte fekvő kis faluban. Szívmelengető összefogás mentett meg sok életet.
  • Szerző: Ripost

A királynő szolgái majdnem megfagytak a balmorali kastélyban, miután az Arwen vihar miatt öt napra krízishelyzetbe kerültek. Ez idő alatt áramuk sem volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A királyi család felföldi birtokán, ahol történetesen imád tartózkodni II. Erzsébet királynő, a napokban 145 km/h szél és hóvihar tombolt. A kastély állandó személyzete azonban az ítéletidőben is helytállt.

Fotó: AFP

Miután begyújtották a fatüzelésű kályhákat, a falusiak számára kempingkályhákat és meleg vizet szállítottak. Sőt a nyugdíjas lakosoknak meleg levest is vittek.

Ezt megelőzően egyébként az észak-walesi Gwrych kastélyt evakuálni kellett a vihar miatt. A kidőlt fák miatt összesen 240 ezer háztartásban ment el az áram. Sőt a havazás miatt a vonatok sem jártak az Egyesült Királyság területén.

Szerencsére öt keserves nap után az Arwen tovább állt, és azóta az áram is visszatérhetett a balmorali kastélyba.

„A személyzet nagyon edzett csapat, mivel a tél a Felföldön kemény tud lenni. De fűtés nélkül fagyos volt. Mindenki összefogott. A kastélyban senki sem részesült különleges bánásmódban. Mindenki azt mondta, hogy örülnek, amiért a királynő végül decemberben Windsorban marad” – árulta el a The Sun oldalának egy bennfentes.

Jelenleg egyébként körülbelül 6000 háztartás maradt még mindig áram nélkül, és további havazást és esőt jósolnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?