FÜLES

Drog birtoklása miatt kerülhet börtönbe Hujber Ferenc!

Megdöbbentő hírek érkeztek a színészről! Akár börtönbe is kerülhet, ha bebizonyosodik a kábítószergyanú.
  • Szerző: g.k.

A Bors megtudta, a rendőrség lezárta azt a nyomozást, amelyben Hujber Ferencet gyanúsították kényszerítéssel, és ennek köszönhetően a gyámügyet is értesítették, a házaspár gyermekeit "tartsák szem előtt".

Az igazán nagy meglepetés és fordulat csak ezek után következett be, az ügyészségnek írt levelükre érkező válaszból ugyanis kiderült, kényszerítésről már szó sincs. Van itt azonban valami egészen más, ami igazán megdöbbentő.

"A Szentendrei Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, a tegnapi napon, a nyomozás iratai vádemelési javaslattal érkeztek meg a Szentendrei Járási Ügyészségre. Az ügy jelenleg ügyészi szakban van, az ügyészségnek az iratok áttanulmányozására és a vádemelés kérdésében való döntésre harminc nap áll rendelkezésére."

"A bűnügy tárgya kábítószer birtoklásának vétsége" – írta levelében dr. Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Hujber Ferenccel szemben kábítószer birtoklása vétség miatt tervezhet vádemelést javasolni az ügyészség, majd miután alaposan megvizsgálta az ügyben keletkezett nyomozati anyagot, úgy érzik, a bíróság előtt is meg tudják védeni, és alá tudják támasztani a vádakat. Márpedig Hujber, ha esetleg a bíróság úgy ítélkezne, akár börtönbe is kerülhet.

"Két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik, aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez vagy birtokol, vagy csekély mennyiséget tart magánál fogyasztás céljából. Amennyiben nem volt még büntetve hasonló bűncselekményből kifolyólag, akár eltereléssel is megúszhatja az esetet" – mondta dr. Bacsek György ügyvéd.

Hujber nem nyilatkozott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?