FÜLES

Drámai hírt jelentett be az énekes: halálos beteg

Akut leukémiában szenved Karel Gott: a cseh popsztár a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 80 éves cseh énekes a közösségi oldalán jelentette be, hogy másfél éve mielodiszplasztikus szindrómát (MDS) diagnosztizáltak nála, amely a többféle kezelés ellenére az elmúlt hónapokban akut leukémiává fejlődött.

Ennek lefolyása gyorsabb lehet, kezelés nélkül rövid időn belül súlyosbodik. Karel Gott elárulta, hogy a Prágai Egyetemi Általános Kórházba (VFN) jár kezelésre, és nagyon hálás az orvosainak. Azt is kérte, amennyire csak lehet, tisztelje meg a média azzal, hogy ezután nem lesznek folyamatosan újságírók és fotósok a nyomában. Leírta, hogy ambuláns páciensként jár be a kórházba, ahol rendszeresen ellenőrzik az állapotát.

Az is szerepel a hosszabb bejegyzésben, hogy örül, hogy a családja körében lehet. Emellett önéletrajzi könyvének befejezésén dolgozik, ami jövő tavasszal jön ki. Kiderült, hogy néhány napja fejezték be a róla szóló dokumentumfilm forgatását.

Csehország évtizedekig legnépszerűbb, külföldön is ismert énekesénél 2015-ben nyirokcsomórákot állapítottak meg, amiből ugyan kigyógyult, de meggyengült az immunrendszere. Júliusban kénytelen volt lemondani a 80. születésnapja alkalmából tartandó koncertjét akut tüdőgyulladás miatt. Az énekest már 2018-ban is tüdőgyulladással kezelték kórházban, utána ugyancsak törölni kényszerült a koncertjeit.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?