FÜLES

Döbbenetes: bekamerázzák Szilágyi István özvegyének otthonát

Jolika nénit féltik, ezért kamerákat szerelnek fel.
  • Szerző: Ripost

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Lassan három hete, hogy elhunyt Szilágyi István színművész, akivel a gyanú szerint fia, Péter végzett az otthonukban. Az özvegy, Humenyánszky Jolán a szörnyű bűntény helyszínén él, és ugyan nem szeretné elhagyni az otthonát, sokan úgy vélik, ott nincs biztonságban egyedül az idős, védtelen hölgy.

Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Bors

„Most már zárjuk a kaput meg az ajtót, de teljesen egyedül vagyok. Nagyon aranyosak voltak egy cégtől, mert felajánlották, hogy tesznek fel kamerákat, nehogy baj történjen, meg az talán a betörőket is elijeszti„ – mesélte a Blikknek Jolika néni. „A kaput és a bejárati ajtót figyelik majd, nehogy valaki betörjön hozzám. Sokan mondják, hogy el kellene költöznöm, menjek kisebb lakásba és semmiképpen ne legyek egyedül, de mindig van segítőm, és amúgy sem akarok innen elmenni, ez az otthonom.”

Az özvegyet Ózdon élő testvére, Sarolta is hetek óta próbálja rábeszélni arra, hogy ne maradjon a szörnyű emlékeket őrző házban. Akár magához is venné az idős asszonyt, hiszen ő is egyedül van.

„Nagy az a ház, nincs is jó állapotban, meg szerintem az nincs rendben, hogy abban a szobában alszik, ahol a fia megölte a férjét. Ráadásul a mai világban sosem lehet tudni, mi történik. Most már sokan tudják, hogy egyedül él, nehogy valaki éjjel betörjön hozzá és bántsa„ – sóhajtott Sarolta, aki azonban hiába próbál testvére lelkére beszélni. „Nem tudom meggyőzni, hogy nem jó ott neki... Ózdra nem akar jönni, inkább azt szeretné, ha én költöznék hozzá, de én sem hagynám el az otthonom.”

A színészt pénteken helyezik örök nyugalomra, a temetésre több, régen látott vidéki rokon is várható.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?