FÜLES

Czeizel Endre nem is sejtette, hogy végrendelete ekkora vihart kavar

A professzor úgy halt meg, hogy biztos volt benne, gyerekeinek semmilyen anyagi gondjuk nem lesz. Hiszen végrendeletében mindent pontosan leírt. Nem is sejtette, hogy felesége és szeretője ennyire nem jönnek ki egymással, és halála után kitör a háború.

Czeizel Endre végrendelete körül hatalmas botrány tört ki az elmúlt hetekben, amely okirat állítólag el is tűnt. A professzor felesége és szeretője a hírek szerint nem tudnak megegyezni az örökségen, a kusza családi szálak miatt pedig jogilag igencsak bonyolult ügyről beszélhetünk.

A professzor azonban halála előtti utolsó interjújában nyilatkozott a HOT!-nak anyagi helyzetéről és arról, pontosan hogyan tervezi, ha ő már nem lesz. Fogalma sem volt róla, hogy a felesége és szerelme, Dóri, ennyire nem kedvelik egymást, halála után összevesznek a hagyatékon, és mindennek a gyerekek isszák majd meg a levét.

"98 ezer forinttal mentem nyugdíjba, ami mostanra 175 ezer forint lett. Erre jön még rá az Akadémiától 70 ezer"- mesélte a HOT!-nak a professzor, aki azt is elmondta, hogy ezt a pénzt a felesége kezelte.

"Apaságit nem tudtam fizetni, de valahogy gondoskodni kellett Dóriról és Andrisról, most pedig már Fanniról is. Óriási szerencsém volt, mert a külföldi előadásaimért nagyon jól fizettek. A napidíjam 1500 svájci frank volt, ami itthon egy egész jó havi fizetésnek felel meg. Ebből a mellékesből tudtam támogatni Dórit és a gyerekeimet.

Végrendelkeztem, és tudom, hogy ha már nem leszek, nekik sosem lesz anyagi gondjuk"

- mondta akkor Czeizel.

Úgy tűnik azonban, hogy a végrendeletnek nyoma veszett, így nem lehet tudni, mikor kerülhet pont az ügy végére. Egy örökösödési joggal foglalkozó ügyvéd szerint ebben a helyzetben döntő tényező lehet a professzor által tett apasági nyilatkozat, mert ha létezik ilyen, akkor teljesen mindegy, ki a vér szerinti apa. Ebben az esetben ugyanis a házasságon kívül született gyerekeket is megilleti az örökség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?