FÜLES

Coviddal került kórházba, ötven százalékon működött a magyar sztár tüdeje

A sztárharmonikás számára egy rémálom volt az elmúlt időszak, és bár már három hete otthon gyógyul, de a légzése még mindig nehézkes, és hat kilót fogyott.
  • Szerző: Ripost

Végtagfájdalmai voltak és magasra szökött a láza, Márió mégsem gondolt arra október végén, hogy koronavírusos lenne. Az 50 éves mulatós zenész felkereste háziorvosát, majd a tesztelés után bebizonyosodott: covidos. A tíznapos karantén kezdetén még azt gondolta, megúszta ennyivel, de állapota folyamatosan romlott, így újra orvoshoz fordult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

„Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzésnehézségeim is voltak, nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam” – kezdte a Borsnak a harmonikás, aki ezután Ajkára került kórházba.

„A vizsgálatok nagyon rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötvenszázalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztető­gépre kerülök-e vagy sem. Sajnos bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam” – mesélte lapunknak Márió.

A zenésznél is jelentkeztek a szokásos tünetek, elveszítette a szaglását – ami még a mai napig nem tért vissza rendesen – és az ízlelését is, de lelkileg is nagyon megviselték a történtek.

„Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigénmaszk alatt hörgő embereket. Megviselt, hogy nem találkozhattam a családommal, nagyon aggódtak értem” – mondta, majd hozzátette, még mindig nem épült fel teljesen.

„Fogytam hat kilót, a légzésem most sem az igazi, a tüdőkapacitásom gyenge. Sajnos sok fellépést le kellett mondanom, mert két órát még nem bírok a tízkilós hangszerrel a nyakamban végigcsinálni. Én két oltást után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára” – zárta a harmonikás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?