FÜLES

Bódi Csabi szűzleányt keres a fiának

Bódi Guszti unokája, a 16 éves Csabika lassan férfikorba lép, így a roma hagyományok szerint közeleg az idő, hogy megnősüljön! A Bódi család máris keresi a megfelelő arát...
  • Szerző: Ripost

Bódi Guszti családja tiszteli a roma kultúrát és büszkék arra, hogy még a modern világban is követik a hagyományaikat, amik generációról generációra öröklődnek családjukban. Ilyen például a feleség kiválasztása is.

A fiatal férfiaknak ugyan kevesebb szabályt kell betartaniuk, mint a nőknek. Arra törekednek, hogy 20 éves koruk előtt házasodjanak meg és csak szűzleányt vehetnek feleségül.

A szinte még kamasz Bódi Csabikát tehát sürgeti az idő. Édesapja, az idősebbik Bódi Csabi elmondta: 

„16-17 éves korig lehet találni szűz leányokat, akik megfelelnek a roma tradícióknak, mert utána férjhez mennek. Ám egyre több az olyan extrém eset, amikor egy család már 14 évesen férjhez adja a lányát, de hála a Jóistennek, ez már egyre ritkább. Ennek ellenére nincs könnyű dolgunk” –magyarázza Csabi, aki még pesterzsébeti otthonát is eladta, hogy felkészüljön arra, amikor egy újabb taggal bővül a család.

Követjük a roma hagyományokat, így a fiamnak néhány év múlva meg kell nősülnie! Erre az alkalomra építem a nagyobb házat, hogy abban majd külön lakrésze legyen mindenkinek

– mesélte büszkén Csabi, majd hozzátette, hogy még javában keresik a megfelelő leányt, akit majd feleségül vehet a fia.

„Csabikának saját döntése lesz, hogy kit vesz feleségül, de azért bele fogok szólni. Volt rá példa a történelem során, hogy egy házasság azért ment tönkre, mert a szülők döntöttek rosszul, de az ellenkezője is legalább ennyiszer előfordult... Nincs erre jó recept”

– mondta Csabi, és külön kihangsúlyozta, hogy nem feltétlenül számít a vagyon a feleség kiválasztásában. Az énekes felesége, Gina sem gazdag családból származik.

Az, hogy egy család jól szituált, nem garancia a jó házasságra. Nem minden arany, ami fénylik! Sokkal fontosabb, hogy vallásos és tisztességes legyen!

 

 – vélekedik Bódi Csabi, aki fiatalkorában igencsak jó partinak számított, hiszen a család már akkorra sikeres zenei karriert futott be. És már akkor is jóképű fiatalember volt, így több jómódú roma család szívesen fogadta volna, hogy vegye feleségül a lányukat. De ő mégis a szívére hallgatott…

Hogy a leendő arának milyen szokásokat kell megtanulnia ahhoz, hogy igazi feleség váljon belőle? Erről további érdekességeket mesél Bódi Margó a %% szombati számában.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?