FÜLES

Beperelte a TV2-t Éden Nóra, akit kis híján megerőszakoltak

Folytatódik a botrány! Az Éden Hotel szereplőjét a mûsorban Gábor nevû lakótársa zaklatta. A megalázott lány beperelte a csatornát személyiségi jogainak megsértése miatt.
címkék:
  • Szerző: Doris

Nagy botrányt kavart az Éden Hotel április 24.-i epizódja, melyben a valóságshow egyik szereplőjét Nórát szexuálisan zaklatta Gábor nevű játékostársa. A lányt minden tiltakozása ellenére fogdosta, majd szóban is megalázta a fiú. A műsorgyártó cég és a csatorna helyszínen tartózkodó munkatársai nem avatkoztak be a jelenetbe, Gábor nem kapott semmilyen figyelmeztetést, sőt nem sokkal később éppen Nóra esett ki a játékból. A TV2 annak ellenére is leadta a botrányos felvételt, hogy az adásba kerülés előtt több szűrőn is átment.

A valasz.hu értesülései szerint Nóra a múlt héten személyiségi jogi pert indított a csatorna ellen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egyszer már elmarasztalta a TV2-t az eset miatt. Az erőszakos felvételekért a csatorna pénzbírságot kapott.

A TV2 vezetősége az botrány nyomán belső vizsgálatot rendelt el. Ennek ereménye alapján két kollégájukat írásban figyelmeztették, de kirúgásokra végül nem került sor. A csatorna vállalta, hogy a műsorok gyártásában résztvevő kollégáit tréningre küldi, annak érdekében, hogy a későbbiekben ilyen ne fordulhasson elő.

Nóra, akinek a valóságshow volt élete első televíziós szereplése azonban nem elégszik meg ennyivel és mégis jogi útra tereli az ügyet.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?