FÜLES

Benkő Lászlónak elege lett, elhagyná Magyarországot

Az Omega együttes oszlopos tagja belefáradt a folytonos razziákba. Klubjába többször is kiszállt a rendőrség.
  • Szerző: Ripost

„Eszünkbe jutott, hogy elköltözzünk Magyarországról” – árulta el a Blikknek Benkő László. A legendás Omega együttes súlyos betegségen átesett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenésze azért van elkeseredve, mert tavasszal egymást érték a razziák a Fészek Kulturális Központban, amely szorosan kötődik a billentyűshöz és fiához, Balázshoz.

A nyomozók kábítószert kerestek, végezték a dolgukat, ami miatt nem is kárhoztatják őket Benkőék, ám azt sem rejtik véka alá, az állandó kiszállások, ellenőrzések és az azokat követő többtucatnyi eljárás miatt a fellépők és a vendégek is kezdtek elmaradozni, így a vállalkozás komoly bevételkiesést könyvelhet el.

„Nehéz időszakon vagyunk túl, nyilván a rendőrség munkájába nem szólhatunk bele, de furcsa volt ez az ellenőrzés-sorozat...” – sóhajtott keserűen Benkő Balázs. „Több tízmillió forintot invesztáltunk a klubba, ami, úgy tűnik, sosem térül meg."

Benkőéket elkeserítette, hogy míg idehaza az ellenőrzések zajlottak, ők nem is voltak Magyarországon, az Omega-zenész európai turnéját készítették elő Angliában, így tulajdonosként sem léphettek fel az ügyben.

„Folyamatosan arra törekszünk, hogy megerősítsük a hazai zenei életet, de közben mindig falakba ütközünk. Ez viszont roppant fárasztó és szomorú. Már az is felmerült bennünk, hogy fogja magát az egész család, aztán elköltözünk külföldre, mondjuk Londonba..." – magyarázta szomorúan Benkő László.

Ráadásul Benkőék emlékezetében élénken él, hogy balatoni szórakozóhelyük, a zamárdi Partyfészek is állandó támadások kereszttüzében állt, majd lebontották. Most úgy érzik, a Fészek Kulturális Központ került célkeresztbe.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?