FÜLES

Beindult a nyerészkedés? Ennyiért árulják a neten az elhunyt Sas József lemezét

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy-egy legendás magyar híresség halála után felbukkannak olyan hirdetők, akik a művész személyes tárgyait, relikviáit eladva próbálnak pénzhez jutni. Szeretnénk azt mondani, hogy a január 17-én elhunyt Sas József esetében más a helyzet, de sajnos nem így van.
  • Szerző: Doris

Szomorú és némiképp felháborító hirdetésre bukkant az egyik online piactéren a olvasója, aki évtizedeken át nagy tisztelője volt a január 17-én elhunyt Sas Józsefnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Gyanútlanul böngészett az eladásra vagy éppen licitre váró termékek között, amikor váratlanul szembejött vele a néhai kabarékirály 1984-es, Sas-Taps címet viselő bakelitlemeze. Ezzel persze nem is lenne semmi baj, de a hirdető 25 ezer forintot kér a 37 éves korongért, a hirdetés ráadásul Sas temetésének napján került fel az internetre, 48 perccel azután, hogy a szertartás elkezdődött.

„Megmondom őszintén, elkerekedett a szemem a hirdetés láttán. Tudom, hogy Sas József nagy nevettető volt, a kabaré kiemelkedő egyénisége. Azonban azt, hogy pont a temetésének a napján hirdetik meg a 37 évvel ezelőtti bakelit lemezét, 25 ezer forintért, nem tartom túlságosan tisztességesnek. Sőt, továbbmegyek, nyerészkedésnek tartom” – fakadt ki olvasónk, Andrea.

Fotó: www.vatera.hu

Ezt követően mi is rápillantottunk a hirdetésre. Megtudtuk, hogy az illető fix áron szeretne túladni a szinte újszerű állapotban lévő, elvileg dedikált relikvián, amit postán küldene el az új tulajdonosnak. Végül megkerestük telefonon a hirdetőt, hogy megtudjuk, miért várt a lemez eladásával a nagy nevettető haláláig, valamint, hogy esetleg alkuképes-e ez a cseppet sem csekély összeg.

„Szomorú egybeesés csupán, hogy Sas József halála után került fel ez a hirdetés, hiszen egyébként folyamatosan árulok több lemezt is. Ez a korong több mint tíz éve van a tulajdonomban, szerepel rajta a művész úr aláírása, igaz, azt nem tudom, hogy kinek szól. Eredetileg huszonötezer forintért hirdettem meg, és bár január 25-én lezártam a jelentkezést rá, most újra elindítottam. Adott esetben hajlandó vagyok engedni az árból. Ha tizenötezret ajánlanak érte, már nyélbe üthetjük az üzletet” – fogalmazott a -nak a hirdető úriember, akinek nevére nem derült fény.

Jimmy aranylemezét közel egymillióért árulják a neten

Közel egymillió forintért hirdetik a Facebookon Zámbó Jimmy aranylemezét! A relikviát egy adok-veszek csoportba töltötték fel, az eladó pedig még képeket is töltött fel róla, hogy igazolja a hitelességét. A leírás szerint egy 1994-es lemezről van szó, melyet egy jótékonysági aukción adott át a király a hirdető családjának.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?