FÜLES

Segélykiáltás: öngyilkosságról írt Bakács Tibor, mentőt hívhattak a házához

A Megasztár egykori zsűritagja kétségbeesett hangvételű bejegyzésben számolt be arról, mennyire magányos.
  • Szerző: ripost

Aggodalomra ad okot Bakács Tibor szombat délutáni Facebook-bejegyzése. Az újságíró-kritikus, akit a közönség a Megasztár zsűritagjaként is megismerhetett, anyagi problémáiról, mérhetetlen magányáról és elkeseredettségéről írt a közösségi oldalán.

Bakács úgy fogalmazott, hogy teljesen egyedül van, amióta a felesége elvált tőle, a gyermekeitől pedig most a lezárt határ választja el. Azt írta, a nővére sem akarja látni a járványveszély miatt, holott csak néhány száz méterre élnek egymástól. A bejegyzés további részében az öngyilkosságról írt.

„Már régóta foglalkoztat az öngyilkosság gondolata, de tudom, hogy ez olyan bűn, ami alól pont a bűnt elkövető nem ad feloldozást (Judás). Vagyis azt gondoltam, türelemmel megvárom életem végét. De most, hogy senki, aki a családomhoz tartozik, nem láthatom, azt gondolom, elég volt ebből. Az élet nekem már nem szent, hanem a szar totális forrása. Vagyis nem vagyok egy Szent Ferenc. Éltem annyit, amennyit más soha, volt benne magasság, mélység, nincs kintlévőségem, vagyis Heiddegger is tévedhet, amikor azt mondja, hogy egy ember, amíg él, van benne lehetőség. (...) Tehát ne írjatok nekem, ne telefonáljatok, nem reagálok semmire, a saját döntésemet képes vagyok végrehajtani. (Régen tudták ezt rólam, hála Istennek a svájci who is who számon tartja, más nem.) A furcsa az, hogy semmiképp nem cserélném el a sorsomat, hiába keserves. Talán pont ez, ami az enyém, és senki nem veheti el, Isten sem, csak én tölthetem be teljességgel. Köszönöm, hogy figyeltetek rá, köszönöm a sok szeretetet, majd drukkolok nektek. Ölelés mindenkinek” – zárta a sorait a kritikus.

A bejegyzés alá rengeteg aggódó hozzászólás érkezett civil és ismert emberektől is. Bakács egyik ismerőse a kommentek szerint kihívta a mentőt az újságíró lakásához.

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?