FÜLES

Az Omega végét jelentheti, ha jön a koronavírus második hulláma

Sorsdöntő időszak elé néz hazánk rangidős rockegyüttese.
  • Szerző: Ripost

„Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma„ – summázta Kóbor János „Mecky”, aki másfél hete töltötte be a 77. életévét. „Mi, „régiek” már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő. Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó. Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is” – fűzte hozzá az Omega frontembere.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Mint mondja, öt éven át készült Testamentum című dupla albumuk, amely áprilisban látott volna napvilágot, s amelyhez angol és német nyelvű verziót is rögzítettek, illetve az Omega-bort is bepalackozták. A menedzserük épp a nagy külföldi turnét szervezte nekik, mikor a járvány ideért.

„A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésnek évfordulójára. Hátha szerencsét hoz„ – reménykedik Kóbor.

„Sajnálnánk, ha ennek idén vége lenne. Reméljük, velünk folytatódik az a bizonyos show, de ebben a vírusos pakliban az is benne van, hogy ezzel a lemezzel és ezzel a borral búcsúzunk” – mondta el Kóbor. Menedzserük elismerte, a járvány komoly kiesést jelent az Omega számára: idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?