FÜLES

Áron alul kelt el Somló Tamás villája

A 2016 nyarán elhunyt zenész különleges módon kötődött a két világháború között épült ingatlanhoz, ám felújítani és belakni már nem tudta.
  • Szerző: e.j.

A %% információi szerint áron alul kelt el Somló Tamás budakalászi villája. Az impozáns épületet még a két világháború között építette Bárczy Dezső államtitkár, ám a háború utáni államosítás következtében a villa igencsak lepusztult.

Somló Tamás különleges módon kötődött a budakalászi ingatlanhoz, koncertek után néha ott is aludt. Apránként, kis lépésekben akarta felújítani, hogy végül a fővárosból odaköltözhessen a családjával. Három évvel ezelőtti halála azonban közbeszólt, a terveit már nem tudta megvalósítani.

A fájdalmas emlékek és az épület állapota miatt a villát egy évvel ezelőtt meghirdették az örökösök.

Először 130 millió forintos irányáron tették fel a hirdetést, ám hamar kiderült, hogy ennyiért nem talál gazdára az épület. Végül 85 millió forintra módosították az irányárat, így az ingatlan bőven áron alul kelt el. Az eladással a család végre lezárhatott egy igen nehéz és fájdalmas időszakot, és végre új életet kezdhetnek.

Az új tulajdonosnak sok dolga lesz, hiszen az épület jelenleg lakhatatlan állapotban van, így rengeteg munka előzheti meg, míg az új tulajdonos végre álomra hajthatja benne a fejét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?