FÜLES

„A barátom volt” – Alec Baldwin megszólalt a halálos baleset kapcsán

Egy az egymilliárdhoz az esélye egy olyan halálos balesetnek, mint ami a Rust című film új-mexikói forgatásán történt – jelentette ki szombaton Alec Baldwin.
  • Szerző: Ripost

„Időnként elő szoktak fordulni balesetek forgatásokon, de még sosem volt ilyesmi. Ennek egy az egymilliárdhoz volt az esélye” – kezdte beszédét Alec Baldwin, majd hozzátette: támogatja, hogy korlátozzák a valódi fegyverek használatát a filmek, illetve a sorozatok forgatása során.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Santa Fe, 2021. október 22.
MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

Baldwin beszélt arról is, hogy barátja volt Halyna Hutchins operatőr, akire egy biztonságosnak tartott kellékfegyverből leadta a halálos lövéseket filmje forgatásán.

„A barátom volt. Amikor megérkeztem Santa Fébe, hogy megkezdjük a forgatást, meghívtam vacsorára, Joellel a rendezővel” – mondta Baldwin paparazziknak, akik őt és családját követték Vermontban. Az amerikai színész egyben közölte, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt nem beszélhet az ügy részleteiről. Ugyanakkor hozzátette, hogy türelmetlenül várják a seriff irodájának beszámolóját a nyomozás eredményeiről.

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A forgatás próbáján Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Egyelőre senki ellen sem emeltek vádat és azt sem tudni, miként került éles lőszer a kellékfegyverbe.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?