LELKIZŐ

Exkluzív interjút adott a karanténból Jimmy édesanyja

Anna néni most fogadta a Ripost hívását és örömmel mesélt a csodaszámba menő gyógyulásáról és elmondta gondolatait a koronavírus-világjárványról is.
  • Szerző:

Zámbó Jimmy édesanyja egy igazi harcos, aki most is bizakodva tekint a jövőbe, és minden este imádkozik szeretteiért. Anna néni bár gyakorta érzi magát gyengének, szellemileg tökéletes formában van és igyekszik hasznosan tölteni az idejét. Otthonát természetesen hosszú hónapok óta egyetlen percre sem hagyta el.

„Köszönöm, hogy érdeklődnek irántam! Megvagyok, akár egy fiatal kislány...” – nevette el magát az idős asszony. „Komolyra fordítva a szót, ezt a helyzetet is túlélem, ahogy a mögöttem álló 94 évben annyi mindent. Mindannyian Isten kezében vagyunk és én bízom benne, hogy ő tudja, mit csinál. Ő és a családom vigyáznak rám, nekem csak annyi a dolgom, hogy babusgassam a virágaimat, olvasgassak, kézimunkázzak és nézzem a tévét. Nagy ajándékot kaptam a sorstól azzal, hogy még itt lehetek a szeretteim körében. Minden este imádkozom értük és egy ideje már az egész világért” – mondta lapunknak Zámbó Jimmy édesanyja, aki már nyomát sem érzi a két évvel ezelőtti balesetének.

„Szinte hihetetlen, de teljesen felépültem a csonttörésből, pedig hallottam, hogy az orvosok erre nem sok esélyt adtak akkoriban. Ma már nem is érzem, hogy valaha baj lett volna. Fogalmam sincs, hogy mennyi időm van még, de abban biztos vagyok, hogy nem ez vírus lesz az, ami miatt befejezem majd az utamat, hiszen hermetikusan el vagyok zárva előle. Egyébként hiszem, hogy ezt a nyavalyát is legyőzzük majd, ahogy annyi járványt a történelem, során. Emlékszem a nagybátyámra, aki az első világháborúban a fronton kapta el a tífuszt, miután megsérült a lövészárokban, de túlélte és felgyógyult. Kemény ember volt, akár csak én” – mesélte az idős asszony, aki nagyon örül az elhúzódó nyárnak.

Boldog vagyok, hogy ilyen szép szeptemberünk van. Délutánonként a kertben ücsörgök és nézem, ahogy a családtagjaim tevékenykednek. A gyerekek ott játszanak körülöttem én pedig süttetem az arcom a nappal. Nekem ennyi bőven elég a boldogsághoz” – mondta Anna néni.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?