SZTÁR

Exkluzív interjú Törőcsik Marival: Unicummal ünnepli a hazatérést

Egy év után kiengedték a kórházból Törőcsik Marit, akinek állapota rohamosan javul. A nemzet színésze - akit később szomszédai és barátai is meglátogattak - tegnap az otthonában fogadta a Ripost munkatársát. A mûvésznő egy pici Unicummal koccintott a hazatérésre.
  • Szerző: BUSTER

Napról napra javul Törőcsik Mari állapota, aki két napja már a Vas megyei Velemben lábadozik. Ahogy a %% elsőként beszámolt az örömhírről, a nemzet színészét egyéves kezelés után orvosai hazaengedték a szombathelyi Markusovszky Kórházból. A művésznő szerdán délután térhetett vissza szeretett otthonába, az örömhír pedig gyorsan terjedt a faluban. Csütörtökön már vendégeket is várt, köztük lapunk munkatársát is.

„Segítség nélkül nem tudtam állni.”  

Amikor beléptünk a művésznő otthonába, mosolyogva fogadott bennünket.

Jöjjenek csak beljebb, a cipőt itt nem kell levenni! Vigyázzon, nem lehet olyan közel jönni hozzám, de ott a fotelban vagy a kanapén foglaljanak helyet

– kezdte Törőcsik Mari, aki kedvesen megjegyezte, hogy annyira azért nem kell őt kerülni.

„Meg van őrülve?! Oda üljön, vagy mellém a fotelba! Kérdezzenek csak nyugodtan! Hogy hogy vagyok? Virulok, mint a bazsarózsa! Egyre jobban érzem magam, szerintem jót tesz nekem a vidéki levegő. Azért kerültem kórházba, mert segítség nélkül egyszerűen nem tudtam állni, szédültem, de az orvosok csodát tettek velem”

– mosolygott a művésznő, majd felidézte a szerdai napot, amikor újra átléphette otthona küszöbét.

„Jó volt hazajönni, de tulajdonképpen szomorúan léptem be a házba. Néhai férjemmel, Maár Gyulával imádtuk Velemet, mindig röhögve jöttünk be a kapun, azzal szórakozva, hogy melyikünk ér be előbb, de ez játék volt… Ez jutott most is eszembe először …” 

– emlékezett vissza, majd elárulta: otthonában azokat a barátokat várta ebéddel, akik segítették őt, amíg kórházban feküdt.

A hazatérés részleteiről és a kis korty Unicum fontosságáról a %% napilap pénteki számában olvashatsz!

És ezeket olvastad már?