SZTÁR

Exkluzív fotók: új stúdióból jelentkezik a Kossuth Rádió

Elsők között nézhette meg a Ripost a Kossuth Rádió legmodernebb technológiájával felszerelt stúdióját!
  • Szerző: bdf

A csatornaigazgató, Mucsányi Marianna a %%-nak beszélt először a közrádió tartalmának bővítéséről is.

"A nemzeti főadóhoz méltó, bővített tartalommal, technikai fejlesztésekkel kezdi az őszi műsorrendet a Kossuth Rádió" - kezdte lapunknak Mucsányi Marianna, aki hozzátette, három területen frissít a csatorna:

bővítjük a tartalmat, megújult a technika és folyamatban van az arculati elemek átgondolása.

Mucsányi Marianna hozzátette: egyszerre adnak meg a hallgatóknak minden olyan információt, ami a tájékozódáshoz, a mindennapi döntésekhez vagy a kulturális programok megválasztásához szükséges.

"A Kossuth Rádió emblematikus műsora a Déli krónika ismét hosszabb lesz, elindul az országjáró Szombat délelőtt, és az ahhoz kapcsolódó Kívánságműsor. Az ismert és népszerű műsorok állandó időpontban jelentkeznek, némelyik új címmel, de változatlan tartalommal, az a műsorkészítők célja, hogy a hallgatók mindig ugyanabban a sávban találják meg kedvenc programjukat.

Ami a technikai hátteret illeti: elkészült az új stúdió. Ez dizájnban és technikában is egy 21. századi tér.

"A harmadik lépés, amivel a Kossuth brandet támogatjuk, egy kampány lesz, ami szeptember végén-október elején indul. Ennek az a célja, hogy a Kossuthot, mint nemzeti főadót támogassa." - folytatta a csatornaigazgató.

"Továbbra is a hír-, és az információszolgáltatás az elsődleges célunk, de szeretnénk átadni azt az üzenetet is a hallgatóknak, hogy olyan tartalmakat is megtalálnak a Kossuthon, amit eddig  más platformokon kerestek. Ilyen a gasztronómia, az élő sportközvetítések vagy a rádiószínház."

Jártunk az új stúdióban is, ami extrém idő alatt, két hónap alatt készült el, de folyamatosan zajlik a modernizálás. A műsorvezetők már kipróbálhatták az új technikát, és tanulják a szoftverek kezelését is.

"Két stúdióteret alakítottunk ki. A nagyobbik rendkívüli helyzetek kezelésére, választási műsorok lebonyolítására, és magazinműsorok közvetítésére is kiváló, sok vendéghellyel. De online közvetítésnek is teret és lehetőséget ad. A technika pedig nemcsak hang, hanem kép továbbítására is alkalmas. A kisebbik pedig a hírstúdió, ami a Krónikáinknak készült, mindezt közös vezérlőből irányítja a stáb."

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?