HŰHA

Nem csitul az Eszenyi-botrány: Vizsgálatot követelnek a színészek

Bár Eszenyi Enikő az őt ért súlyos vádak után visszavonta pályázatát és ezzel lemondott a Vígszínház igazgatói posztjáról, a színészek nem elégedettek.
  • Szerző: Buster

Eszenyi Enikő megtört a rá nehezedő vádak súlya alatt és néhány napja bejelentette, visszavonja pályázatát, vagyis nem vezeti tovább a Vígszínházát. Mint ismeretes, éppen a pályázók meghallgatása előtti napon robbant a bomba, hogy Eszenyit több olyan színész is verbális erőszakkal vádolja, akik a vezetése alatt bontottak szerződést a teátrummal.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Az igazgatónő visszavonulásával azonban nem elégszenek meg azok a művészek, akik aláírták a korábbi nyilatkozatot. Most egy újabb levelet adtak közzé, melyben 62-en, köztük Stohl András, Harkányi Endre, Hevér Gábor, Kovács Patrícia követelik, hogy az intézmény fenntartója folytassa le a vizsgálatot. Ugyanakkor nehezményezik, hogy Eszenyi Enikő eddig nem ismerte be a vádakat és nem kért elnézést sem...

„Alulírottak, a Vígszínház egykori munkatársai, fontosnak tartjuk azt a lépést, amellyel Eszenyi Enikő visszavonta igazgatói pályázatát. Hiányoljuk ugyanakkor részéről a beismerés és a bocsánatkérés gesztusát. Megerősítjük, hogy kiállásunk és megszólalásunk nem politikai indíttatású volt, hanem morális és szakmai kérdés. Korábbi nyilatkozatunkkal a verbális erőszak és a hatalommal való visszaélés ellen léptünk fel, megosztva saját tapasztalatainkat.

Hangsúlyozzuk, hogy az általunk említett eseményekben nem Eszenyi Enikő volt az áldozat: a sérelmeket mi és kollégáink szenvedtük el. Mivel Eszenyi Enikő érdemben nem reagált azokra az állításokra, amelyeket az elmúlt időszakban nyilvánosságra hoztunk, általában pedig tagadta azokat, elengedhetetlennek tartjuk, hogy a fenntartó lefolytassa a már korábban elrendelt vizsgálatot”

- áll a levélben, ami teljes terjedelmében és az aláírók névsorával, itt olvasható.

És ezeket olvastad már?