Létrehozva: 2019.05.03.

Először játszik Magyarországon a kolumbiai sztár, Juanes!

A Juan Esteban Aristizábal Vásquez néven anyakönyvezett spanyolajkú dalszerzõ-énekest 2004-ben egycsapásra ismerte meg az egész világ Tengo La Camisa Negra címû gigaslágerével. Pedig sokkal régebbre nyúlik vissza a számtalan nemzetközi díjat is bezsebelõ Juanes története, aki most elõször, július 22-én ad koncertet hazánkban a Budapest Parkban.

Szerző Tóth Balázs

Juanes mindössze kétéves (!) volt, mikor elkezdett zongorát tanulni, hétévesen a családja pedig már gitározni is tanította. Még mindig nagyon fiatalon, 17 évesen megalapította első komoly, Ekhymosis nevű, erősen a Metallica-inspirálta rockzenekarát. Csak hosszú évekkel később, egészen pontosan 2000-ben jelentette meg első szólólemezét Fíjate Bien címmel, amivel aztán rögtön három Latin Grammy-díjat is bezsebelt, illetve hazájában hosszú hetekig vezette az eladási listákat. Második lemeze azonban már az országhatáron túl nyúló sikereket is hozott, illetve hihetetlenül sok ideig, összesen 92 hétig szerepelt a Billboard latin albumlistájának első 10 helyezettje közt. A lemezen egyébként közreműködött Nelly Furtado is.

Következő, 2004-es Mi Sangre című anyaga rögtön a Billboard latin listájának élén nyitott, innentől kezdve pedig nem volt kérdés, hogy Juanes egy igazi szupersztár. Három no. 1. sláger is szerepelt rajta, amik összesen hat hónapig vezették felváltva a slágerlistát. Juanes tehát egy jól megalapozott karrierrel a háta mögött olyan elismeréseket zsebelt be, mint két Grammy-díj és húsz Latin Grammy, de színpadra állhatott például a 2007-es Nobel Békedíj átadóján, szerepelt az MTV legendás Unplugged műsorában is, illetve a Time magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé is beválasztotta.

Juanes ráadásul nem csak zenéjéről, hanem fáradhatatlan humanitárius munkájáról is ismert – harmadik nagylemezéről nevezte el alapítványát, amely elsősorban a Kolumbiában hatalmas problémát és károkat okozó, emberéleteket követelő taposóaknákra hívja fel a figyelmet, de szervezett már segélykoncertet a hátrányos helyzetű gyermekekért is. Munkájáért számos kitüntetésben részesült, többek közt a legnagyobb francia kulturális elismerésben is. Juanes tehát népszerűségét fáradhatatlanul a jóra használja, miközben sorra ontja magából a slágereket. Legutóbb 2017-ben jelentkezett – nem meglepő módon többszörös Latin Grammy-díjas – lemezzel. A kolumbiai világsztár első magyarországi koncertje tehát minden kétséget kizáróan a nyár legforróbb estéjét varázsolja július 22-én a Budapest Parkba!

 

Szerző Tóth Balázs

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?