SZTÁRDZSÚSZ

Déri János miatt bukta fél évnyi fizetését Rózsa György

A legendás tévések, bár jó barátok voltak, sosem késlekedtek, ha egy kis borsot törhettek egymás orra alá.
  • Szerző: Buster

Rózsa György napokban megjelent Nem Kapcsoltam… című életrajzi könyve több okból is letehetetlen. Egyrészt a műsorvezető legenda összetéveszthetetlen humora miatt, másrészt mert beenged minket azokba az évtizedekbe, amikor valódi tévés szupersztárok születtek.

A Kapcsoltam, a LEG-LEG-LEG a TOP Show, vagy éppen a Zsákbamacska emblematikus arca sosem hallott történetek tucatjait vetette papírra. Köztük olyan karakterekről is, mint a 1992-ben elhunyt Déri János, aki egy alkalommal keményen „megbüntette” tévedéséért.

„A 80-as évek első felében egy országos játékot rendezett a Magyar Televízió. Én voltam a játékvezető. Élőben kapcsoltuk a vidéki helyszíneket, ahol 5-5 fős csapatok küzdöttek a fődíjért. Az egyik helyszínen, Tokajban Jancsi volt a riporter. Nagyszerű, de veszélyes kolléga volt. Minden hibát észrevett és szellemesen, de kegyetlenül visszavágott. Az egyik kérdésnél nem fogadtam el a tokaji csapat válaszát. Erősködtek, hogy a megoldásuk jó, de én ragaszkodtam a papíromra írt felelethez. Abban maradtunk, ha mégis helyes a válaszuk, vigaszdíjként megajándékozom az öt játékost egy-egy üveg jó bórral”

- idézi fel könyvében a tanulságos történetet Rózsa György, aki miután bebizonyosodott, hogy tévedett, nem hitt a szemének, hiszen Déri János már meg is vette a beígért borokat…

Fotó: MTI

„A kamera kinyitott és a tágabb képen megmutatta az öt üveg bort. De milyen bort! Nemes penésszel befont, fakalitkában tartott, muzeális borok voltak! Ilyet csak a királyok isznak! A pontos összegre már nem emlékszem, de arra igen, hogy körülbelül félévnyi tévés fizetésem ráment. Mit mondjak, azokban a napokban nem Déri volt a kedvencem…”

- meséli a legendás műsorvezető. Hogy mi történt ezután, az kiderül a napilap szombati számából.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?