SZTÁR

Bódi Margó a lecsót is pulykából főzi

Bódi Margó és Guszti még sokáig szeretnék élvezni unokáik társaságát, így Guszti infarktusa után Margó úgy döntött, megreformálja hagyományos ételeit diétásabbra. A lecsót például már csak darált pulykából készíti.
  • Szerző:

Kiűzte a konyhájából Bódi Margó a disznózsírt, a szalonnát, a fehér kenyeret és a cukrot.

Bódi Margó a piacon

– Guszti már hatvankét éves, én ötvennyolc éves vagyok, és mi sem leszünk fiatalabbak. Nekem is volt már egy stroke-om, Gusztinak infarktusa, úgyhogy eldöntöttük: befejezzük a betegeskedést és változtatunk az étkezési szokásainkon. Elhagytuk a zsírt és a cukrot – kezdte mesélni a Borsnak Margó.

– Muszáj odafigyelni, mert itt vannak az unokák, és szeretnénk, ha sokáig élvezhetnénk egymás társaságát – tette hozzá az énekesnő, aki már a lecsót is pulykából készíti el. – A pulyka alsócombot és a pulykamellet daráljuk össze. Abból készítem el majd a lecsót, de már nem fehér kenyeret eszünk hozzá. Ha jönnek át Csabiék, akkor ők hoznak magukkal. Cukrot sem eszünk. Néha megdöbbenek, mennyire nem is hiányoznak ezek az édességek, pedig azelőtt minden hétvégén sütöttem a palacsintát, a csörögét – folytatta Bódi Margó, aki szerint egy nő, feleség akkor a legcsinosabb, ha azért van mit fogni rajta.

– Oda kell figyelni, de én soha nem akarok vékony lenni, mert egy nő, feleség akkor szép, ha van mit fogni rajta és akkor tudják, hogy boldog, jó az ura és jó dolga van. Ha vékony, akkor azt feltételezhetik, hogy nincs mit enni és a sok gyerekkel kell futkosni. Úgyhogy én hiába vagyok most túlsúlyos, nem szeretnék hatvan kiló alá menni, pedig az lenne a magasságomhoz az ideális.

Margó receptje


MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A hagymát olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsomot, rottyan egyet, hogy legyen egy kis szaftja. Megszórom pirospaprikával, beleteszem a paprikákat (erőset is), meg a vékony laskára vágott édeskáposztát, sózom, teszek bele egy darabka füstölt kolbászt (csak az íz miatt).

A darált húst külön egy kis olajon megpárolom, egy kis ételízesítőt teszek rá, majd hozzáadom a lecsóhoz, és összerottyantom. A hozzávaló mennyiséget nem tudom, szemre dolgozom.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?