Létrehozva: 2017.12.21.

A világhírű tenor ismét Budapesten

Mario Frangoulis, a klasszikus crossover mûfaj egyik legnevesebb elõadója ismét Budapesten járt. Pár évvel ezelõtt a Prima Primissima-díjas Mága Zoltán Újévi Gáláján vendégszerepelt, az idei adventi idõszakban pedig Sarah Brightman Karácsonyi Gála mûsorában lépett színpadra az Arénában.

Szerző Tóth Tamara

Bármikor Budapesten járok, itt igazán otthon érzem magam. Mága Zoltán barátomnak köszönhetem, hogy megismertette velem ezt a csodálatos várost, nagyot sétáltunk a Várnegyedben és a Duna mentén. Személyesen csak akkor ismertem meg, amikor először Budapestre invitált, de hegedűművészi munkásságát jól ismertem. Azóta megismertem kedves családját és jóbarátok lettünk. Közös bennünk a hegedű szeretete is, hiszen fiatalkoromban az athéni konzervatóriumban tanultam hegedülni. Mága Zoltán vendégeként számos amerikai koncertjén felléptem, amit az ottani közszolgálati televízió is közvetített, valamint Bécsben és tavaly ősszel Athénban, az Akropolisznál. A görög közönség egyszerűen imádta! Mága Zoltán zenekara, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar tagjaival is rendszeresen együtt dolgozom.

Szívből kívánom, hogy fergeteges siker legyen az Újévi Gála

Ifjú korában az volt álma, hogy színész legyen.

Valóban, 3 évig a Guildhall School of Music and Drama növendéke voltam Londonban, és az itt tanultak segítettek hozzá ahhoz, hogy jobb énekessé és előadóvá váljak. Sokak szerint egyedi előadásmódban közelítek minden egyes dalhoz, mintha egy színdarab lenne, és azt hiszem, ezt a képességemet vette észre Sir Cameron Macintosh, aki rám bízta a Nyomorultak-ból Marius szerepét a londoni West Enden. Ezt követte Raoul szerepe az Operaház Fantomja-ban, a West Side Story és a Király a Király és én-ben. A zenés színház szeretete hozott össze Sarah Brightmannel is, akivel már bejártuk a fél világot.

 

Mikor dőlt el, hogy mégis az éneklést választja?

Megnyertem a Maria Callas és az Onassis Ösztöndíjakat, így Londonban és Olaszországban tanulhattam Carlo Bergonzi tenorral és később a legendás Alfredo Kraussal, aki a mentorom let. A New York-I Juilliard School of Music-ban eltöltött idő alatt a zenei világ legnagyobbjait ismerhettem meg, Marilyn Horne, Luciano Pavarotti, José Carreras, Placido Domingo, aki nagy példaképem. Õ mondta egyszer, hogy a sikerhez három dolog kell: munka, munka, munka.

 

Hogyan találta meg a saját hangját?

Peter Gelb, aki most a Metropolitan Opera vezetője, akkoriban a Sony Classical kiadó vezetője volt, ő szerződtetett le, és 2002-ben elkészült első nemzetközi lemezem, a “Sometimes I Dream”. Ebben az időszakban bukkant fel a világban a klasszikus crossover stílus, melynek legnagyobb művelői Andrea Bocelli vagy Josh Groban. Ez a stílus lehetővé teszi, hogy ötvözzem a klasszikus és a modern zenét, és amióta megtaláltam a saját hangom, 18 albumot készítettem, a legfrissebb a “Tales of Christmas” című karácsonyi kiadvány, amit az Abbey Road stúdiókban vettünk fel. 2011-ben az a megtiszteltetés ért, hogy elnyertem a világ legjobb klasszikus crossover előadó címet.

 

Mága Jenniferrel is több duettet énekelt már, milyen tanácsokkal látta el az ifjú tehetséget?

Jennifer vette a fáradtságot és a közös fellépésünkre megtanult egy görög dalt, amit nagyon meghatónak találtam. Fiatal, optimista és mindennél jobban tanulni akar, meghódítani a jövőt. Fontos, hogy ő is megtalálja a saját hangját, egyéni stílusát, albumot készítsen, járja a maga útját. Érett előadóvá válhat, ha remek tanárok, támogatók veszik körül, és édesapja, valamint tanára, Tokody Ilona segítségével a határ a csillagos ég.

 

Rengeteget utazik, sok mindent lát és tapasztal a világban. milyen ügyek mellett áll ki, mit tart fontosnak?

Leginkább a gyerekekkel és a békével kapcsolatos ügyek érintenek meg, az állatok és a környezet. Aggodalommal tölt el, mi történik a világban, és elviselhetetlen számomra, amikor ártatlan gyermekek a hatalmon lévők áldozatává válnak. Elvégre ők jelentik a jövőt!

Előadóként kötelességem életben tartani ezt az üzenetet. 

Szerző Tóth Tamara

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

magyarnemzet.hu

Beteljesült Zelenszkij álma: titokban nagy hatótávolságú rakétákat kapott Amerikától

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

magyarnemzet.hu

Korrupció miatt indult bírósági eljárás a spanyol kormányfő felesége ellen

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Elképesztő fotók! Undorító, félelmetes állatokkal fotózták a TV2 sztárjait - galéria

SZTÁR

Anne Hathaway: Üzemanyagként tekintettem az alkoholra

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?