Létrehozva: 2022.01.27.

A Dal 2022: január 29-től a megújult Dunán!

Január utolsó szombatjától a magyar könnyűzene legújabb és legígéretesebb dalai versenyeznek az ország egyetlen dalválasztó műsorában.

A Dal 2022 fordulóit idén is a Dunán láthatják a nézők Rókusfalvy Lili és Király Viktor műsorvezetésével, a dalválasztást pedig megújult zsűri segíti. Az eseményeket nemcsak a képernyőkön, hanem A Dal hivatalos közösségi oldalain is érdemes követni!

Rókusfalvy Lili és Király Viktor vezetik idén az ország egyetlen dalválasztó műsorát
Fotó: MTVA

Jön A Dal 11. évada

Januárban ismét visszatér az ország egyetlen dalválasztó műsora, A Dal, amelyben a magyar zenéé a főszerep. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is 40 produkcióra szűkült kínálatban kereshetik a nézők az év dalát. Rengeteg újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

Slágergyárosok a zsűriben

A Dal 11. évadában új zsűritagok értékelik az élő show-ba jutott 40 produkciót: Mező Misi és Ferenczi György párosa mellé csatlakozott az aranytorkú énekesnő, Wolf Kati, valamint a rockabilly zene magyar nagykövete, Egri Péter, a Mystery Gang énekes-zenésze. A január 29-i első adást már mind izgatottan várják.

A Dal 2022 megújult zsűrije: Mező Misi, Wolf Kati, Egri Péter és Ferenczi György
Fotó: MTVA

Wolf Kati

„A Dal az egyetlen fóruma a magyar könnyűzenei előadóknak, ahol bemutathatják a legújabb dalaikat. Idén minden eddiginél izgalmasabb műsor várható: változatos előadók, különleges műfajok és eddig ismeretlen tehetségek kapnak lehetőséget arra, hogy széles körben megismerjék őket. Az utolsó adásban ráadásul szimfonikus formában élvezhetjük a produkciókat a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében” – emelte ki A Dal 2015 és 2020 versenyzője, A Dal első évadának zsűritagja, aki idén visszatér az ítészek közé.

Egri Péter

„Kiváltságos helyzet ennyire közelről rálátni a magyar könnyűzenei élet legkiemelkedőbb, legfrissebb dalaira. Jómagam lelkes zsűritag leszek, sem szőrös-, sem vajszívű nem szeretnék lenni! Meggyőződésem, hogy jól működik majd a négyesünk. Nemcsak kivételes előadók, hanem professzionális zenei szakemberek közé kerültem” – állapította meg az újdonsült zsűritag, a Mystery Gang alapító frontembere.

Ferenczi György

„A Dal ráirányítja a reflektorfényt az eddig kevésbé ismert hazai tehetségek szerzeményeire. Az idei évben még többen jelentkeztek, mint eddig, ami azt mutatja, egyre több feltörekvő előadó és zenekar hisz ebben a lehetőségben. Nézőként és zsűriként is öröm erről a zenei svédasztalról válogatni” – vallja a Máté Péter-, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, aki második alkalommal foglal helyet a bírálók között.

Mező Misi

„Szeretem azt a műfaji változatosságot, amit A Dal képvisel. A könnyűzene nemcsak a popot jelenti, ezt példázzák az adások, ahol a hazai, kortárs zenei szcéna legváltozatosabb műfajainak képviselői mutatják be aktuális dalaikat. A jó zene, a jó dal stílustól független” – fogalmazott a Magna Cum Laude együttes frontembere, aki negyedik alkalommal foglal helyet a dalverseny zsűrijében.

A Dal 2022 élő adásaiba jutott 40 produkció

Andelic JonathanElhiszem még AudioshakeInfluencer BariLaciElsétáltál DettiMihez Kezdjek EkanemHideg szél Erdős FruzsiAzt beszélik Fóris RitaOlyan szép GRETAIgazi kincs Gubik PetraEz van, ez! HeatlieHideg fény Hegedűs Bori és Tempfli ErikAnya Ketch feat. Pink EdvárdBörtön KiesNem félek KijubeHolnap majd elhiszem KontrasztÉberálom Majoros CsengeFöldöntúli szerelem MattSetMost vagy soha MedroyHol a helyem NapfonatMint a zápor Nova ProspectUtolsókból elsők Nyári AlizFélóra nyár Ocho MachoLazulj bele Oláh IbolyaNem adom el Pádár SzilviaKismadár Palágyi IldikóPillangó Pankastic!Hosszú volt a nyár Phoenix RTLevegőt! Pink & The PanthersFényes Galaxisok ProveKarambol Ruby Harlem & RoyMég ma este Sándor Szofi21 Gramm SoléreMásért Stage DivesBipoláris Egyensúly SubtonesNem segít más Swing à la Django feat. KoszikaUtazás SwingGirls feat. NikoNagy a szívem The Easy BabiesSzerelem The SharonzSzép más világ Third PlanetTáncol a Világ Ya OuZsákutca

Kihagyhatatlan lehetőség a hazai zenei előadóknak

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Kövesd A Dal 2022-t!

Légy a részese az eseményeknek az első pillanattól kezdve! Kövesd A Dal Facebook és Instagram-oldalát, és a két műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi média felületeit, ahol időről időre meglepetések és exkluzív tartalmak várnak!

A adal.hu weboldalon további információk is elérhetők, valamint megtalálható A Dal 2022 élő adásaiba jutott 40 produkció.

Találjuk meg együtt Az Év Dalát!

A Dal 2022 első fordulója január 29-én, 19:45-től a nemzet televízióján, a Dunán!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

vg.hu

Pontokba szedtük, milyen lesz a kalauz nélküli MÁV – készülhetünk újdonságokra bőven

life.hu

Vilmos herceg nagy bejelentést tett, és ezzel Katalin hercegné állapotára is utalt

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

mindmegette.hu

Elhunyt a magyar gasztronómia meghatározó alakja: százak tanulták nála a szakmát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

90 milliós luxusautót vett Gáspár Laci

SZTÁR

Szente Vajk: Magyarul vallok szerelmet

SZTÁR

Így van most a magyar együttes kórházba került sztárja

SZTÁR

Összeszorul a szív, így néz ki húsvét után Berki Krisztián sírja - fotó

SZTÁR

Zokogva omlott össze a Next Top Model Hungary versenyzője

SZTÁR

Hoppá! Összejött az Exatlon két sztárja?

SZTÁR

Mága Zoltán végre visszakapta, amit a csalók elvettek tőle

SZTÁR

Mi történt? Csobot Adél egyedül hagyta el az országot