SHOWBIZ

A Dal 2021: ma este kiderül, ki lesz a műsor győztese!

Szombat este minden kiderül: melyik lesz az év magyar slágere és melyik áthangszerelt alkotás nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.
címkék:
  • Szerző: ripost

Már csak néhány óra és kiderül, hogy melyik produkció lesz az év dala! A Dal 2021 tizedik, jubileumi évadában negyven csodálatos dalt hallhattak a nézők, múlt szombaton pedig kialakult a végleges, döntős mezőny.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Dal 2021: közülük derül ki, ki nyerheti a döntőt

A Dal 2021: közülük derül ki, ki nyerheti a döntőt
Fotó: MTVA

Ennek értelmében a Kaukázus az Egyetlen szó dala mellett versenyben van BariLaci – Féltelek, Katona Petra – Viszlát múlt, a Mudfield – Nincsen szerencsém, Radics Gigi – Egy vagy velem, Süle Zsolt – Befúj, a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos – Maradok, valamint Andelic Jonathan – Áldom című száma is.

A fellépőknek a döntőben is három perc áll rendelkezésükre, hogy bizonyítsanak és kivívják a zsűri elismerését, amellyel a legjobb négy közé juthatnak.

A végső döntés az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz. A szakmai zsűritől legmagasabb pontszámot kapó négy produkcióra szavazhatnak a nézők, amelyikre a legtöbb SMS szavazat érkezik, az lesz 2021-ben az év magyar slágere.

Az év dalának előadójával a közmédia egy éven belül maximum tíz dalból álló lemezfelvételt és közülük egy zeneszámból videóklipet készít, emellett pénzjutalomban is részesül, amelyet a zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

A jubileumi műsor újdonsága, hogy a döntőbe jutott mind a nyolc dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban, nem csak a végső győztes. Az év dala énekesének nyereménye tíz millió forint. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik. A további négy döntős versenyző egy-egy millió forint díjazásban részesül.

A szombati adásban gazdára talál A Dal 2021 Akusztik fődíj is. A közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje az online Akusztik Dalversenyt. A negyven produkcióra március 10. éjfélig lehet szavazni. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén, ide kattintva, szavazni szintén ezen az oldalon lehet.

A közvélemény-kutatása alapján a nézők már kiválasztották a maguk győztesét: a legtöbben BariLacira szavaztak, őt tarják a legesélyesebbnek a győzelemre.

A Dal 2021 döntő március 13-án, szombaton 19.35-től a Duna Televízió műsorán.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?