SHOWBIZ

A boldogságot keresi A Dal 2020-ban Heincz Gábor Biga

Az ember ösztönös életcélja, hogy meglelje a boldogságot – vallja Biga, aki legújabb dalában körüljárja ezt a nehéz és egyben csodálatos témát.
  • Szerző: ripost

A Dal 2020-ban hallhatja élőben először a közönség Heinz Gábor Biga vadonatúj dalát. A Máshol járunk című számhoz videoklip is készült.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az énekes hiszi és hirdeti az élet szépségét, a tanulás, fejlődés, szeretet fontosságát és azt, hogy a boldogság nem párkapcsolaton, anyagi helyzeten vagy egyéb külső körülményen múlik.

Biga vallja, hogy a boldogság megélése döntés és hozzáállás kérdése. Nem tagadja, hogy az ő életében is akadnak problémák, de siránkozás helyett inkább a megoldásra törekszik, tanul, fejlődik, és örül, hogy erről végre dalt is írhatott. Biga ugyanis zeneszerzőként is jegyzi a dalt, amelyben valóban a lelkét és legmélyebb gondolatait engedi a közönség elé.

„Ösztönös életcélunk a boldogság keresése, de ez egy nagyon nehéz és melós ügy. Különböző életszakaszokban különböző problémákkal kerülünk szembe. Vannak akik ugyanabba a pocsolyába lépnek újra és újra, anélkül, hogy tanulnának belőle. Aztán akadnak, akik sikeresen veszik az akadályokat, felállnak, leporolják magukat és már lépnek is tovább. És itt vagyok például én, aki mindezt dalba önti. A lényeg, hogy különbözőek vagyunk és ez így szép, mert az élet maga is szép! A boldogság keresése pedig maga az élet, tanulni, fejlődni és szeretni a legfontosabb dolgok a világon. A fejlődés pedig közelebb visz a teljesség felé. Egy dolog állandó mindig, a változás” – fogalmazott Biga.

Az énekes elárulta, bár éppen nincs párkapcsolatban, remekül érzi magát a bőrében és igyekszik tudatosabban, ám mégis ösztönösen élni az életét, jut ideje önmagára, így zenészként is termékeny napjai vannak.

A megkapó hangulatú dal mellé Biga klipet is készített, amely a boldogság és útkeresés három szakaszát mutatja be.

„Fiatalon hevesen élünk meg minden szegmenst, aminek vannak gyönyörű oldalai, hiszen félelem nélkül, tisztán, naivan állunk a világhoz. Viszont küzdünk az egónkkal, megismerjük többek között a féltékenység keserűségének fogalmát. Később középkorúként, mikor már felelősséget vállalunk, gondoskodunk a családunkról, gyermekünkről, akkor egy másik probléma veti fel a fejét. Hogyan tartsuk egyben a családot? Hogyan ne hagyjuk hogy egy “harmadik” szétzilálja az egységet? Hogy tehetünk azért, hogy a gyermek nevelése ne verjen éket közénk? Aztán a harmadik fázisban, amikor már kellően bölcsek leszünk ahhoz, hogy tudjuk helyén kezelni a dolgokat, amikor már élvezni is tudnánk a megélt tapasztalatok gyümölcsét, akkor a betegség és maga a halál közelsége foszt meg minket a boldogság megélésének élményétől. A videóklipben ezt a három életszakaszt mutatjuk be árnyjátékokkal” – magyarázza az előadó.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?