ÉLETMÓDI

Úgy érzed, öregszel? Akkor ezt mindenképpen tudnod kell a jó szexről

Bár a változás elkerülhetetlen, a szakértők egyetértenek abban, hogy sok szempontból a korral a szex egyre jobb lesz.
címkék:
  • Szerző: VIRÁG

Mindenki tudni véli, hogy a korral haladva csökken a vágy, és hanyatlásnak indul a szexuális élet, a test is lassabban reagál, mint fiatalon... vagy ez nem is igaz?

Intenzívebb kielégülés

Egy kutatás szerint a nők kétharmada elégedett a szexuális életével, és ebben benne vannak a nyolcvan felettiek is. Sőt, az idősebb hölgyek 67%-a azt állítja: a legtöbb alkalommal orgazmusuk is van. Az idősebb hölgyek kielégítőbbnek tartják a szexet, mint a fiatalok, és emellett ez a korosztály aktívabb is. Ráadásul ugyanolyan számú orgazmusról számoltak be, mint a kutatás fiatalabb résztvevői.

Idősebb kor – rutinosabb partner

A tapasztalatok szerint a nők negyven felett „jönnek bele” a szexbe: intenzívebbek, mélyebbek az élmények. Hiába van a köztudatban, hogy huszonévesen a legjobb a szex, az ilyen korú férfiak még esetlenek, tapasztalatlanok – de ahogy telik az idő, úgy lesznek egyre rutinosabbak az ágyban.

Hosszú évek a közös ágyban

A szeretkezés során az ondóval oxitocin és szerotonin, vagyis boldogsághormonok kerülnek a nő szervezetébe. Egyes kutatások azt állítják, ha egy hölgynek évtizedekig ugyanaz a partner okoz örömöt, kevesebb eséllyel esik depresszióba, és sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb életet él. Ahogy múlnak az évek, idős korra ez hatványozottan igaz.

Szabadabb fantázia

Még hogy a húszévesek vadak az ágyban! Egy kutatás szerint a harmincas és kora negyvenes nők nagyságrendekkel tüzesebbek, mint a fiatalok. Sőt, a 27 és 48 közötti nők nemcsak többet fantáziálnak, mint a 18-26 évesek, de többet is hancúroznak.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?