ÉLETMÓDI

Sokkoló valóság: újabban ezért aggódnak a férfiak az ágyban

A pasikat mindig is izgatta a méret. Nemrégiben azonban kiderült, hogy már a mennyiséggel sem igazán elégedettek! Mi lehet a baj?
  • Szerző: Ripost

Az élet egyik legtermészetesebb velejárója a szexualitás, mégis minden második embernek vannak erős gátlásai és aggodalmai a kérdéssel kapcsolatban. Míg a nők nagy százaléka a nem kívánt terhesség, esetleges betegségek miatt forgolódik álmatlanul, addig a férfiak a teljesítőképességükkel kapcsolatban hordoznak komoly gátlásokat.

Egy új felmérés azonban meglehetősen érdekes eredményt hozott.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a pasik a méreteik, vagy a korai magömlés miatt aggódtak a legjobban, addig manapság egy teljesen más számadat kezdte el  foglalkoztatni őket.

A Journal of Sexual Medicine című folyóirat szerint, újabban a férfiak elégedettsége nagyban függ attól, hogy az ejakuláció során mennyi spermát képesek kilövellni. A felmérés során 70 különböző korú férfinek tettek fel a szexuális teljesítőképességükkel kapcsolatban kérdéseket. A válaszadók közül szinte mindenkit izgatott a sperma mennyisége, és sokan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a kor előrehaladtával kevesebbnek tűnik a spermájuk. Ráadásul a legtöbben túlbecsülték azt a mennyiséget, ami szerintük távozik egy szeretkezés során.

Természetes, hogy ezek után felmerült a kérdés, a férfiak vajon miért tulajdonítanak ekkor jelentőséget az ejakulátumnak?

A kutatók az egyre jobban terjedő és szinte már bárhol elérhető felnőttfilmekben keresték a választ. A pornófilmek egyik elmaradhatatlan része ugyanis a végjátékban történő spermafürdő, amely bizony gyakran csak egy ügyes filmes trükk. A nézők viszont természetesen azonnal összehasonlítási alapnak tekintik a látottakat.

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy egy átlagos magömlés mindössze egyharmad teáskanálnyi és számtalan tényező befolyásolhatja. Függ az utolsó orgazmus időpontjától, a férfi klimaxtól, de még a lelki fáradtságtól is.

Aggodalomra tehát semmi ok, ettől igazán nem függ semmi!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?