ÉLETMÓDI

Most kiderül az igazság: Hetente ennyi szex kell a boldogsághoz!

Nőt és férfit egyaránt foglalkoztat ez a kérdés. Vajon mennyit kell szerelmeskedni ahhoz, hogy stabilan, nagyobb kilengések nélkül mûködjön a kapcsolat? Mi a túl kevés? Van-e túl sok? Most végre fény derül az igazságra! Figyelj, most megtudhatod, hány orgazmus kell hetente a szerelemhez!

Persze minden pár egyedi és összehasonlíthatatlan. És minden kapcsolat saját ritmussal és libidóval rendelkezik.

Úgy tűnik, hogy az évek óta tartó rengeteg kutatás mégsem volt hiábavaló. Kiderült:

Egy kapcsolat boldogságát átlagosan 25 %-ban befolyásolja az intim együttlétek száma.

Négy nagy részre osztották fel az eredményeket:

Az első csoport: minden nap élnek nemi életet

Ez egy fantasztikus elképzelés ugyan, de úgy tűnik, hosszútávon egy átlagos párt sokkal inkább frusztrál, mint feldob. Lehet, hogy nagy titkot nem árulunk el vele, ha azt mondjuk, a szorgos hétköznapokba ez a tempó nem illeszthető be.

Sajnos a végső megállapítás, hogy az idegrendszernek sokkal jobbat tesz, mint a libidónak.

Vagyis, valóban csökkenti a stresszt, sok boldogságot okoz és a dühöt is csökkenti, de szinte beilleszthetetlen egy olyan kapcsolatba, ahol munka, karrier és gyerekek is vannak.

A második csoport: heti 3-4 alkalommal szerelmeskednek

A legtöbb ember ebbe a csoportba tartozónak véli magát, de téved. És ez nem baj, ugyanis nem ez a nyerő csoport. Évekig úgy tűnt, hogy ez az aktivitás vezet a boldogsághoz, de kiderült, hogy csalókák az eredmények. Egy pár életében valóban vannak időszakok, amikor ez a szám dominál, de hosszútávon nem ez a jellemző.

A harmadik: heti egyszer szeretkezők

Hihetetlen, de bizony a legtöbben ebben a csoportba tartoznak. És ami ennél is megdöbbentőbb, hogy valóban ők a legboldogabbak. Legalábbis egy szemernyivel sem boldogtalanabbak, mint azok, akik heti 3-4 alkalommal élvezik az együttléteket. A heti egy alkalom nem okoz frusztrációt, szinte minden körülmény között tartható szám. Egy hét alatt már a pár mindkét felében feléled az igény egy igazán teljes együttlétre.

Az intim együttlét varázslatos pillanatai nem vesznek el a rutinban, nem torkollnak kötelező testgyakorlatba.

A sok napi feladat mellett is fel tudnak rá készülni, felébredhet a vágy, igazi élményt tudnak nyújtani egymásnak.

A negyedik csoport: azok a párok, akik nem élnek házaséletet

Elképesztő a szám, de állítólag minden négy párból egy így él. És a legtöbben egyáltalán nem panaszkodnak. A titok, amitől ezek a kapcsolatok életképesek, hogy az élet más területein kerülnek egymással harmóniába. Állítólag, az így élő emberek barátként sokkal fontosabbak egymásnak.

Természetesen azt nem szabad elfelejteni, hogy az életkorral, és az együtt töltött idővel sok minden átalakul. Egy pár élete és boldogsága abszolút csak ezen a két emberen múlik.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?