ÉLETMÓDI

Mi köze a kávénak, az epernek és a samponnak a szexhez?

Sok nővel megesik, hogy bár vágyik a szexre, de amikor odakerül a sor, fájdalommal jár a behatolás, és kellemetlennek érzi az aktust. Ezt legtöbbször arra vezetik vissza a szakemberek, hogy nem izgult fel eléggé, de számos meglepő oka is lehet!
címkék:
  • Szerző: Z.B.

Ha fájdalmasnak érzed a szexet, annak több oka is lehet. A legvalószínűbb, hogy nem engedted el magad eléggé, és nagyon feszesek a hüvelyben lévő izmok, vagy nem jöttél kellően izgalomba és nincs nedvesség, ami segítené a súrlódást. Sokan nem tudják, de ezeken felül egészen különleges okai is lehetnek annak, ha kellemetlen az aktus.

Okozhatja például, hogy túl sok epret eszel, vagy túl sok kávét iszol. Ugyanis ezeknek elég magas az oxalát tartalmuk, ami irritációt okozhat a húgycsőben, azoknál a nőknél, akik kicsit jobban érzékenyebbek rá az átlagnál.

1. Ne legyen a szex fájdalmas!

Az együttlétnek kellemesnek kell lennie, ami semmilyen fájdalommal nem jár. Ha mégis érzékelsz valamit, ami addig nem volt, legjobb, ha orvoshoz fordulsz. Gyakran csak semmiségekről van szó, ami könnyen orvosolható, de soha ne seperd a szőnyeg alá.

2. Felhalmozódhat az oxalát a szervezetben!

A túl sok oxalát könnyen betegséghez vezethet. Valószínűleg szerepet játszik kalcium- oxalát kövek kialakításában. Ezek a test bármely pontján beágyazódhatnak és nagy fájdalmat okozhatnak. Károsíthatják a bélrendszer és a húgyúti szerveket. Érdemes oxalát diétát tartani, 3-6 hónapig kerülni azokat az élelmiszereket, amikben nagy mennyiségben megtalálható. Például: édesburgonya, zeller, spenót, bab, sör, póréhagyma eper és a kávé.

3. A hüvelyszárazság nemcsak az idősebb korosztályt érinti!

Nem csak a menopauza miatt alakulhat ki hüvelyszárazság. A fiatalabbakat is érintheti a probléma.

A fogamzásgátló, a hormonális változások és a stressz is okozhatja.

A hosszú előjáték sokszor orvosolja ezt a problémát.

4. A sampon és a tusfürdő is irritálhat!

Ismerős lehet az égő viszkető érzés, amit sokszor az okoz, hogy kipróbálsz valamilyen új sampont, tusfürdőt vagy mosóport. Néhány összetevő allergiás reakciót válthat ki, amit érdemes kivizsgáltatni, és nem használni többé a terméket.

 

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?