ÉLETMÓDI

Ezért érdemes reggel szexszel kezdeni a napot

El­ké­pesztő, de már heti két sze­ret­ke­zés­sel is ren­ge­te­get te­he­tünk azért, hogy el­ke­rül­jük a tavaszimeg­fá­zá­so­kat. De ha má­sért nem, hát azért is ér­de­mes össze­bújni, hogy a sötét haj­na­lo­kon vi­dá­mab­ban ugor­has­sunk ki az ágy­ból, és job­ban el­vi­sel­jük a napi stresszt!

Egy reggeli aktus csökkentheti a nap folyamán fellépő stresszt, hiszen szex után ellazulunk, felszabadulunk és egy újabb stresszhelyzettel szemben is könnyebben vértezzük fel magunkat, higgadtabban kezeljük a nehezebb szituációkat is.

Erősítheti az immunrendszert akár heti egy-két rendszeres együttlét.

Szex közben a globulin antitestek szintje megemelkedik. Ezzel ellenállóbbá válik a szervezet a megfázással és egyéb fertőzésekkel szemben is.

Javítja a vérkeringést

Immunerősítő hatása mellett a vérnyomásra is remekül hat. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy csökkenti a szisztolés vérnyomásértéket. A szisztolés érték a vérnyomásod első számjegyét jelenti, ami egyébként 120-nál vagy azalatt normális. Rossz hír, hogy a reggeli maszturbáció esetében ilyen előnyt egyelőre nem sikerült kimutatni.

Mindemellett segíti az ösztrogén- és a tesztoszteronszint, vagyis a nemi hormonok egyensúlyban tartását. Így segít megelőzni a csontritkulást vagy éppen a szívbetegségek kialakulását is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?