ÉLETMÓDI

Ez a méret jobban érdekli a nőket a testmagasságnál!

Egy új kutatás lerombolja az önámító mítoszt: a nőket igenis foglalkoztatja, hogy mekkora a férfiasság.
címkék:
  • Szerző: S.M.

A pénisz mérete sokkal fontosabb szempont annál, mint, hogy milyen magas egy pasi: ez derült ki egy új és viccesnek tűnő vizsgálatból, amit az Ausztrál Nemzeti Egyetem kutatói folytattak le. 

Kétségbeesésre viszont semmi ok: a legerősebb tényező az alak volt, azaz mindennél fontosabb, hogy milyennek találjuk a férfi testét. Utána jön a péniszméret, majd a magasság - az összhatás tehát mindent felülír. 

Az egészben a legérdekesebb, hogy ezúttal nem simán megkérdezték a nőket, hogy mi az ideáljuk, hanem számítógéppel módosított férfitesteket nézettek velük - majd bemérték, hogy mire tekintenek először és hogy hogyan pontozzák a manipulált testeket. 

A péniszekkel nyugalmi állapotban szembesültek a tesztalanyok - ahogyan a strandon vagy szűk nadrágon keresztül is felmérhetők. 

Így sokkal kevésbé lehetett sunnyogni és azt mondani, amit az agyunk diktál, hanem valóban az ösztönök működtek. Ez alapján világosan kiderült: a nőknek az átlagosnál egy kicsit nagyobb pénisszel rendelkező férfiak tetszenek a legjobban. 

Hogy ez minek köszönhető, arra még nem találtak pontos magyarázatot, de a feltételezések szerint evolúciós okai lehetnek: mivel az ember péniszcsontja a fejlődés során eltűnt, magát a pénisz méretét nem lehet befolyásolni: valóban az és annyi látszik, amennyi van belőle. Ez alapján sokkal könnyebben mérik fel a nők, hogy kivel állnak szemben. 

Aggodalomra viszont semmi ok: mint az közismert, a szex során, amikor valóban számít a méret, akkor nem a nyugalmi állapotú, hanem az erektált péniszről alkotnak véleményt a nők. Erről pedig már sokszor kiderült, hogy - bár az ízlések nagyon különböznek - általában sokkal jobban tudnak értékelni egy átlagos méretű férfiasságot egy hatalmasnál

Forrás: Daily Mail 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?