ÉLETMÓDI

Elképesztő szexizmus: Eltiltották szakmájától a gyönyörű színésznőt

Egy teljes évig nem állhat színpadra Denny Kwan színésznő. A súlyos büntetést azért kapta, mert Facebook-profilján túl kihívóan mutatta meg bájait.
címkék:

Egy évre minden előadóművészi tevékenységtől eltiltotta a kambodzsai kulturális és szépművészeti minisztérium a 24 éves Denny Kwant. A hazájában ünnepelt színésznőnek az volt a bűne, hogy a Facebook-oldalára olyan képeket töltött föl, melyeken lenge, hiányos öltözetben látható. A szexi fotóözön pedig annyira kiverte a biztosítékot a minisztérium fegyelmi bizottságánál, hogy Kwannak megtiltották, hogy filmekben szerepeljen, karaoke produkciókban és zenei videókban lépjen fel.  A hatóság azzal érvelt, hogy mivel Kwan közszereplő, nem hordhat kultúraromboló öltözéket nagy nyilvánosság előtt. Arra kérték a lány megbízóit, hogy a jövőben ne adjanak neki munkát, ha nem képes változtatni az öltözködési szokásain - írja egy helyi lap, a CambodiaDaily.

A bizottságnak döntése sokakat felháborított. Egy helyi, női egyenjogúságért küzdő szervezet szinte azonnal kiállt a Kwan mellett. A rendeletet "nevetségesnek" és "ijesztőnek" nevezték, és mindent eszközt bevetnek, hogy jogi úton eltöröljék.

 

 

"Az a gyanúm, hogy szervezett lejáratókampány folyik ellenem. Mindazonáltal eleget teszek a minisztériumi döntésnek és a jövőben visszafogottabb képeket töltök föl magamról a Facebookra"

- mondta Kwan, akit szerencsére biztosan nem fog csődbe juttatni az ítélet. A lánynak ugyanis több szépségápolási cikkeket forgalmazó cége is van, így nem kell tartania attól, hogy felkopik az álla...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?