ÉLETMÓDI

Elképesztő, mit talált a tudomány a női orgazmussal kapcsolatban

Nagy létszámú kutatócsoport elemezte ki a női gyönyörről felmerülő leggyakoribb kérdéseket. Elképesztő és meglepő eredmény született!
  • Szerző: J.D.

Az orgazmus rendkívüli módon foglalkoztatja a férfiakat, elsősorban az, hogyan juttathatják a legbiztosabban a csúcsra a nőt. De a tudományos világ is foglalkozik vele, hiszen rengeteg kérdést vet fel: miért izgatja annyira a férfit, ha a nő a csúcsra jut, milyen biológiai célja van, és miért olyan nehéz gyönyört okozni a nőnek?

1. Valószínűleg fajfenntartási céllal alakult ki a női gyönyör

Ugyanis az ősidőkben a peteérés orgazmus közben történt, amikor még nem alakult ki a női menstruációs ciklus.

2. Nem is olyan nehéz elérni!

Csak a megfelelő helyeken kell keresgélni: a csikló, a G-pont, a méhszáj, a mellbimbók, fülcimpák – mindegyik elvezetheti a csúcsra a nőt, érdemes nem egy területen leragadni, próbálkozz, és figyeld a női test reakcióit!

3. Annak is jó oka van, hogy a férfiakat lázba hozza

És ennek is a fajfenntartáshoz van köze. Ugyanis a szexben a férfi célja, hogy utódokat nemzzen, hogy a DNS-e minél tovább örökítődjön. Ahhoz a férfihoz, aki tudja, hogyan kell eljuttatni egy nőt a csúcsra, a nő újra és újra vissza fog térni, még több gyönyörért. Ezért a férfiak agya úgy van drótozva, hogy teljesítménynek érezzék, ha sikerül csúcsra juttatniuk a partnerüket.

4. Tulajdonképpen fejben történik az egész – szó szerint

Valósággal fellobban a női agy MRI képén az örömközpont és a memóriaközpont, amikor orgazmusuk van. És bár a gyönyör a női szentélyben kezdődik, tovább gyűrűzik az agy fontos területeire, így a nő egész testében érzi a robbanásszerű lökéshullámokat. És még egy érdekesség: az a terület is beindul a női agyban, amelyik a fájdalomért felelős – ezért van az, hogy a nők arca orgazmus közben egyszerre torzul el fájdalmasan, és lesz csodaszép az örömtől.

5. Szó szerint ledobja az agyuk az ékszíjat

Ugyanis az agy vérellátása megváltozik, minden az érzékelésre van kihegyezve, így orgazmus közben kevesebb figyelem és félelem van, és az IQ is leesik. Utóbbi a férfiaknál is; ugyanis van jobb dolga az ő agyuknak is közben.

6. A többszörös orgazmus természetes biológiai folyamat…

…és szintén az aggyal van összefüggésben – ami folyamatosan izgalmi állapotban van, és képes válaszolni az ingerekre akár egész éjszaka, bármennyi orgazmus után is. Ezzel szemben a férfiak agya orgazmus után képtelen reagálni az újabb ingerekre – egy darabig, persze.

7. Nagyon is jót tesz neki, ha nem juttatod el egyből a csúcsra

Vegyél vissza néha, amikor látod, hogy majdnem elsült – ugyanis agyhullám-vizsgálatok kimutatták, hogy a legnagyobb gyönyört nem maga az orgazmus adja, hanem az oda vezető út. Vagyis minél többször visszahúzod, annál kirobbanóbb lesz, amikor a csúcsra jut.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?