ÉLETMÓDI

Barátság extrákkal: íme a szabályok!

Semmi kötöttség, csak felhőtlen szex. Tökéletesnek hangzik, de hogy így is maradjon, azért meg kell dolgozni!
  • Szerző: S.M.

Nincsenek kötöttségek, egyeztetett dátumok, szülői látogatások, csak hancúrozás, amikor éppen kedved szottyan rá. Tökéletesnek hangzik, ugye? Csakhogy nagyon nehéz megvalósítani!

A buktató persze itt is az érzelmekben rejlik: a szex adta intimitás könnyedén átfordulhat az egyik fél részéről komolyabb vonzódásba. Ez viszont már komoly sérüléseket okoz mindkettőtök lelkén. De ha betartjátok az alábbi szabályokat, felhőtlen órákat tölthettek együtt addig is, amíg meg nem érkezik a Nagy Õ!

1. Tisztázzátok előre a játékszabályokat!

Beszéljétek meg előre, hogy ki mit vár ettől a kapcsolattól. Szexet? Szórakozást? A magány enyhítését? Bármelyik ok megfelelő lehet, hogy az ágyban kössetek ki, de ne hitegessétek egymást semmivel! Ha az egyik fél szerelmet keres, a másik viszont csak szórakozást, az eleve magában hordozza az érzelmi katasztrófát.

2. Tartsátok be az egyenlőség elvét!

Az egyikőtök füttyent, a másik pedig azonnal ugrik? Nem jó válasz! A barátság a kölcsönösség elvén alapszik, még akkor is, ha némi szexszel fűszerezitek. Ez nem egy igazi kapcsolat! Nem kell mindig rendelkezésre állnod és fordítva: nem neked kell mindig kezdeményezned! Csak akkor találkozzatok, ha éppen mindkettőtöknek jó az alkalom.

3. Legyetek mindig maximálisan őszinték!

Úgy érzed, kezd valami alakulni egy másikkal? Azonnal szólj róla! Egyrészt lehetséges, hogy a jóbarátod éppen kezdi komolyabban venni a kapcsolatotokat, mint ahogy az elején gondolta, másrészt nem árt tisztában lenni azzal, ha éppen úgy alakul a helyzet, hogy nem te vagy az egyetlen nő vagy férfi, aki megfordul néha az ágyában.

4. Élvezzétek a kötetlenséget!

Ne keverjetek bele oda nem illő dolgokat! Ha komolyan gondoljátok, hogy ez csak egy barátság, csak éppen extrákkal, akkor ne igazítsátok egymáshoz az életeteket, a szabadnapjaitokat, ne várjatok ajándékot az évfordulókra és ne tegyetek szemrehányást azért, ha a másiknak éppen randija van. Élvezzétek inkább, hogy ezekre nem kell külön energiát fordítani!

5. Kerüljétek el a rutint!

Ha már megadatott nektek, hogy ilyen kapcsolatot tudtok működtetni, akkor ne hagyjátok ellaposodni! Ne legyen kőbe vésve, hogy együtt töltitek a péntek estét, vagy hogy egyikőtök választja a filmet, a másik hozza a kaját a randira. Ebben a felállásban tényleg azt csináltok, amit csak akartok - amíg tiszteletben tartjátok a barátságotokat!

forrás: askmen.com

És ezeket olvastad már?