ÉLETMÓDI

Az öt leggyakoribb ok, hogy miért lépnek félre a férfiak

Te is kiborulsz és sírsz, ha félrelép a párod? Kezdj inkább kutatni, hogy miért csalt meg!
  • Szerző: A

Ha odafigyelsz a kapcsolatodra, észreveszed a jeleket, amik félrelépéshez vezethetnek. A legtöbbször több ok is jelen van, ami miatt másvalakit keresnek a férfiak.

1. Szeretethiány

A sok éve tartó kapcsolatokban – különösen ha kisgyereket is nevel a pár – sokszor elfeledkezünk, hogy a társnak is szüksége van szeretetre. Ha nem figyelünk egymásra, nem töltünk elegendő minőségi időt együtt, sőt már azt sem tudjuk, mikor szeretkeztünk utoljára, akkor annak eltávolodás a vége.

Szánjunk egymásra időt, beszélgessünk, hogy közel maradjunk a másikhoz.

 2. Szétfejlődés

Hosszú kapcsolatokban szokott ez problémát okozni. Előfordul, hogy a pár tagjai eltérő irányban fejlődnek és a két fél értékrendszere között áthidalhatatlan szakadék keletkezik. Mondjuk az egyik fél folyamatosan képezi magát, esetleg egyre feljebb jut a ranglétrán, a másik pedig lemarad.

 3. Otthon már nem érzi magát hódítónak a férfi

A feleség már nem érez vágyat, hogy együtt aludjanak vagy a férj számára a feleség nem elég izgalmas, esetleg elhanyagolja magát. A szex a kapcsolatban automatikussá válik. Előfordul, hogy a feleséget érzelmileg vonzónak tartja ugyan a férj, de szexuálisan már nem vonzza

 4. Szeretne kilépni a mindennapok egyhangúságából és kalandra vágyik

Fenntartani a pezsgést, mindig újat mutatni magunkból a másiknak, izgalmasnak, szexinek lenni hosszú éveken át -  óriási kihívás. És valljuk be: hiába is küszködünk, a kezdeti lángolás átalakul az együtt töltött idő alatt. Sokan nem tudnak szabadulni az érzéstől, hogy a nyugodt boldogság mellé kellene még egy csipet izgalom is.

5. Vadászösztön

A férfiak számára nagyon fontos a szexualitás, és egyben az is, hogy szexuális fantáziájuk egy része megvalósuljon. Ha partnerüktől nem kapnak elég szexet vagy unalmassá válik a szeretkezés, akkor könnyen meglehet, hogy félrelépnek.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?