Létrehozva: 2017.02.07.

Antik örömszerzés: Az ókori egyiptomiak bizarr vágyfokozóitól leesik az állad

Ha azt gondolod, hogy a szexuális kiegészítõket és a vágyfokozó eszközöket a modern világ hívta életre, akkor nagyon tévedsz. Nézd meg, hogy több ezer évvel ezelõtt milyen elképesztõ módokon segítettek rá a gyönyörre az emberek

Szerző Gaál József

Szexuális forradalom ide vagy oda, a bizarr szexjátékok és a furcsa kiegészítők kora nem a XX. század második felében virágzott először. Már az antik egyiptomi kultúra is erotikától fűtött volt és rettentő bizarr szexuális tárgyak, szokások és kiegészítők szolgálták a gyönyört.

1. Lótusz bor

Már az egyiptomiak is megvolt a saját bódító szerük. Lótusz bort iszogattak - például szexuális együttlétek alkalmával. A kék tavirózsa főzetének potencianövelő és enyhe hallucinogén hatása nagyot dobott a szexuális kalandokon, gyakran előfordult, hogy transzba esve orgiákon hatalmas gyömöszölték.

2. Tevetrágya dildó

A nőknek bizony már az antik világban is voltak szexuális igényeik! Azonban amíg a fáraó családjának és közvetlen környezetének lehetősége volt olyan nemes anyagokból, például aranyból műpéniszt készíteni, addig a köznépnek és rabszolgáknak be kellett érniük fával vagy csonttal. Azonban az még az archeológusokat is meglepte, hogy olyan dildó lelteket is találtak, melyek teveürülékből készültek. A teve bélsara az agyaghoz hasonlóan kiválóan formázható, tehát nem hullik szét. Az így kialakított péniszeket kiszárították, majd gyantával vonták be - a steril és tartós dildók igencsak jó szolgálatot tettek a nőknek ínséges időkben.

3. Krokodilürülék kence

Az ókori egyiptomiak kísérleteztek a történelemben először női fogamzásgátló módszerekkel. A nők hüvelyébe felhelyezett krémekkel próbálták megakadályozni, hogy hímivarsejt megtermékenyítse a petesejtet. Az egyik leghíresebb ilyen kence egy mézalapú krém volt, amibe krokodil ürüléket szórtak. Ezt kenték a nő vaginájába hogy megelőzzék a nemkívánatos terhességeket. A bökkenő csupán az volt ezzel a krémmel, hogy az még jobban lúgosította a hüvelyváladékot és növelte a spermiumok életbemaradási esélyeit.

4. Kleopátra vibrátora

A gyönyörű egyiptomi uralkodóról köztudott, hogy szexuális élete nem volt piskóta. Részben erotikus kalandjainak is köszönheti, hogy neve a mai napig él a köztudatban. A történészeket is zavarba ejti a Kleopátrát övező rengeteg történet és biztosak benne, hogy mindegyiknek van valóságalapja. Az egyik ilyen mítosz szerint Egyiptom királynője egy vastag papiruszból készült hengerbe záratott egy dühös méhrajt, az így kapott rezgő tárggyal okozott gyönyört magának.

5. Mumifikált péniszek

Az egyiptomiak megrögzötten hittek a túlvilági életben. A mumifikált holtestek mellé rendre  használati tárgyakat és fegyvereket temettek, hogy azok az elhunytat a túlvilágon is szolgálhassák. Az viszont kevésbé köztudott tény, hogy az uralkodó osztályba tartozó nők mellé akár több mumifikált péniszt is temettek, hogy szex terén se szenvedjen hiányt a túlvilágon.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Közösen lép fel a Liverpool és a Manchester United az angol foci legundorítóbb megnyilvánulása ellen

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza