ÉLETMÓDI

8 dolog, ami rosszat tesz az erekciódnak

Az alkohol és a dohányzás az alap. De még a napfényre is figyelj, ha jót akarsz! Az erekció erőssége a vérbőségen múlik, a tesztoszteron viszont a második legfontosabb szempont.
címkék:
  • Szerző: sm

1.    Ne fogdosd a bolti blokkokat!

A hőpapírra nyomtatott cetlik ágybéli teljesítményromláshoz vezethetnek! No nem a rajtuk szereplő összeg miatt, hanem a bennük található BPA (Biszfenol A) nevű anyagtól, ami az ösztrogén nevű női nemi hormon termelését befolyásolja. Ráadásul egy csomó más műanyagban is megtalálható!

2.    Ne rendelj desszertet! 

A sütizés vagy a mértéktelen üdítőfogyasztás szintén bajokhoz vezet: a bennük lévő cukor miatt. A cukor ugyanis megdobja az inzulinszintedet, az inzulintermelés viszont gátolja a tesztoszteronét. Ezért olyan figyelemreméltó a reggeli sátor a gatyádon, hiszen órák óta nem ettél. 

3.    Aludj eleget!

Elég, ha valaki csak néhány napig kevesebbet alszik napi 5 óránál, és rögtön nem lesz annyira fickós. Az alvás ugyanis elengedhetetlen a tesztoszteron termelődéséhez: ha formában akarsz maradni, próbáld tartani a 8 órát! 

4.    Vidd a kölköt a saját szobájába! 

Bizony, ha a csöppség veletek alszik, az rossz hatással van a nemi hormonjaidra. És az ok nem az alváshiányban keresendő: bizonyított tény, hogy a baba közelsége a te hormonrendszeredre is hatással van, nemcsak a párodéra!

5.    Óvakodj a szójától!

A vegetáriánusok kedvenc fehérjeforrása olyan hatással van a szervezetre, mint az ösztrogén, a női nemi hormon viszont épp ellenkező hatású, mint a tesztoszteron. Persze egy kis tofutól még nem leszel impotens, de egy kiadós, szójában gazdag diéta már látszani fog a teljesítményeden!

6.    Ne kuksolj a szobában!

A D-vitamin elengedhetetlen a tesztoszteron termeléséhez, ezért ha napot csak képernyőn látsz, annak bizony az ágyban is lesznek következményei. Jó hír, hogy már abból össze tudod szedni a napi D-vitamin-adagodat, ha 15 percet a szabadban töltesz shortban és rövidujjúban.  

7.    Ne fuss annyit, mint egy nyúl!

Ha heti több, mint 65 kilométert futsz, vegyél vissza! Akár 17%-kal is csökkentheti a tesztoszteron-szintedet, mert a futás kiváltotta testi reakciók (mint az endorfin és az adrenalin megjelenése) megzavarhatják a többi hormon termelését. 

8.    Fogd vissza a piát!

Csuriban volt a kezed, hogy az alkohol ne legyen benne a listában, ugye?

Sajnos nem tudjuk kihagyni: a sörben található komló, de a bor és az égetett szeszek egyes összetevői is ugyanúgy viselkednek, mint a szója, azaz fokozott ösztrogéntermelésre késztetik a tested, pedig inkább az ellenkezőjére lenne szükséged.
A jó hír, hogy napi két italnál többet kell legurítani ahhoz, hogy észrevedd  a káros hatást. 

forrás: www.menshealth.com

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?