ÉLETMÓDI

10 jelből felismerheted, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

Szeretnéd megtudni, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatban élsz-e? Mutatjuk, mire figyelj!
  • Szerző: A

Egy kapcsolatban nem minden csupa szerelem, béke és boldogság - sajnos. Ha azonban a következő jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, akkor jó úton jársz.

1. Köszönömöt, kéremet mondtok egymásnak és elnézést kértek egymástól

Triviálisnak tűnik, de ezen szavak mögött a kapcsolat esszenciája rejlik: udvariasság és tisztelet. Amint az egyik partner a másikat kevésbé tiszteli, felborul az egyensúly.

Ha nálatok nem ez a helyzet, akkor nyilvánvalóan egészséges kapcsolatban éltek.

2. A kapcsolatból erőt merítesz

A partnereddel töltött idő minőségi legyen! Fontos, hogy a stresszt a nap többi részében felejtsd. Ha a kapcsolatból erőt tudsz meríteni, világos, hogy jó a kapcsolatod.

3. Nem okoztok egymásnak gondot

Ha elhívja a párod a barátait és ez nem okoz neked fejfájást, akkor jó úton jártok. Megbízhatsz a párodban és ő is megbízik benned.

4. Nem kell megjátszanod magad

Nem könnyű valakit olyannak szeretni, ahogy van, a hibáival együtt. Nem fordulsz el tőle például, ha valami ritka hobbit talál és nem kell magad kényszerítened arra, hogy ezt elfogadd. 

5. Gondoltok egymásra, ha a jövőt tervezitek

Teljesen mindegy, hogy ez a jövő szakmai, szabadidős vagy a közös idő eltöltéséről szól. Egy egészséges kapcsolatban a szervezésnél is tiszteletben tartják a párok egymás időbeosztását. Ez azt is jelenti, hogy lemondasz néha egy-egy programról - mert őt más érdekel.

6. Mindketten adtok és kaptok - ugyanabban az időben

A vezérfonal az egyensúly, ami egy harmonikus kapcsolatban magától értetődik. Egyszer az egyik, máskor a másik fél számít. Egyszer az egyik, máskor a másik mossa ki a kádat, egyszer az egyik, máskor a másik vásárol be vagy főz.

7. Ismeritek egymást

A barátoknak persze közben nincs kedve veletek találkozni, mert állandóan csak turbékoltok és nevetgéltek anélkül, hogy másnak is hagynátok esélyt arra, hogy felfogja, mi olyan vicces számotokra. Na jó, emiatt talán kevesebb a barátotok, de úgy tűnik, hogy egészséges a kapcsolatotok.

8. Tudtok veszekedni és kibékülni

Néha muszáj a dühünket kiengedni. Annál jobb, ha ezt a partnereddel teheted - csak ha igazán közel érzel valakit, akkor tudod elengedni néha. Ha egy veszekedés után el tudod még viselni a párodat, akkor a jelek harmóniára utalnak.

9. Nem kéred folyton a barátaid tanácsát

A legjobb barátnőd azt mondja neked, hogy feleslegesnek érzi magát. Ezt azonban azért teszi, hogy rávilágítson arra, hogy kevésbé törődsz már vele.

10. Kompromisszumkészek vagytok

Aki őszintén szeret, annak a kompromisszum nemcsak megalkuvást jelent, hanem nyilvánvaló dolgot. Más szavakkal: ha mindketten kompromisszumkészek vagytok, akkor a problémáitokat megoldani jó érzés, és megelőzi, hogy később heves vitába bonyolódjatok egymással.  

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?